AK Parti Teşkilatlarından, Cumhurbaşkanlığı Süreci Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Teşkilatlarından, Cumhurbaşkanlığı Süreci Değerlendirmesi

AK Parti Teşkilatlarından, Cumhurbaşkanlığı Süreci Değerlendirmesi

AK Parti Çorum teşkilatları, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde durum değerlendirmesi yaptı.

13.07.2014 19:08

AK Parti Çorum teşkilatları, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde durum değerlendirmesi yaptı.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılacak çalışmalar masaya yatırılırken, teşkilatlara bu süreçte izleyecekleri yol haritaları anlatıldı.

Toplantıya AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, İl genel meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Melek Pehlivan, ilçe ve belediye başkanlarıyla, AK Parti ilçe başkanları katıldı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında 10 Ağustos seçimlerinin malumun ilanı olacağını söyledi. 12 yıl önce Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını dile getirdiklerini hatırlatan Ceylan, yeni Türkiye'de de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirtti. Yeni bir sürece girildiğini hatırlatan Ceylan, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine koşar adımlarla ilerleyeceğini dile getirdi.

AK parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı ise, muhalefet partilerini eleştirdi. Bağcı, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun muhalefetin çatı adayı olmadığını kaydetti. AK Parti olarak seçim dertlerinin bulunmadığını dile getiren Bağcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğini, Türkiye'de devletle millet buluşmasının gerçekleşeceğini belirtti. Güçlü bir teşkilata sahip olduklarını dile getiren Bağcı, bu seçiminde üstesinden geleceklerini ifade etti. TBMM'de demokratik muhalefet anlayışının kaybolduğunu öne süren Bağcı, hukukun tesis edilmesi gereken mecliste muhalefetin hukuksuzluklarına şahit olduklarını sözlerine ekledi.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU CHP VE MHP YÖNETİMLERİNE DAYATILMIŞ BİR ADAY"

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP ve MHP yönetimlerine dayatılmış bir aday olduğunu söyledi. İhsanoğlu'nun ortak veya çatı aday olmaktan öte CHP'nin adayı gibi mesajlar verdiğini ifade eden Külcü, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulüm karşısında Türkiye'nin tarafsız davranmasını isteyen bir adayla milletin değerlerinin örtüşmeyeceğini belirterek, "77 milyon Türkiye nüfusu Filistin davasına Allah'ın davası olarak bakıyor. Bu konuda tarafsız olmamız mümkün değil. Ömrünün 40 yılını daha özgür bir Türkiye, insan hakları daha gelişmiş bir Türkiye için harcayan, dava adamı başbakanımızın bu mücadelesinin sonucunu Çankaya Köşkü'ne çıkarak taçlandıracak. 10 Ağustos'ta çatıyı millet çatacak" dedi.

Türkiye'de bugüne kadar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krizle sonuçlandığını, her seçimde kriz, gerginlik çıktığını hatırlatan Külcü, "Geçmiş dönemlerde yaşanan krizler cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin temellerini oluşturdu. Şimdi de millet gibi düşünen, millet gibi yaşayan Erdoğan'ı Köşk'e göndererek yeni Türkiye'nin temelini güçlü bir şekilde atacağız. Başbakanımız diğer adaylara göre 5 kat daha şanslı. Çünkü biz milletin kendisiyiz. AK Parti kadroları millet gibi yaşıyor, millet gibi düşünüyor, milletin dediğini yapıyor. Yarışa 5-0 önde başlıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Köşk'e göndereceklerini bildirerek, "10 Ağustos'ta bu iş biter" dedi.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak bu şehrin nüfusunun yarısına denk gelen kitleyi barındırdıklarının altını çizen Köse, AK Parti'nin 12 yıldır atlattığı tüm seçimlerden başarıyla çıktıkları gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de zaferle çıkacaklarına inandığını kaydetti.

Erdoğan'ın milletin adayı ve milletin adamı olduğunu vurgulayan Köse, "Erdoğan'ın karşısına aday olarak kim çıkarsa çıksın, bu millet kendisine yapılanları asla unutmaz. Hep birlikte, tek yürek, tek vücut halinde çalışarak Erdoğan'ı Çankaya Köşküne göndereceğiz, davamızın lideri Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapacağız" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Teşkilatlarından, Cumhurbaşkanlığı Süreci Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement