AK Parti Trabzon Milletvekili Balta Trabzon'u Arşınlıyor - Son Dakika
Politika

AK Parti Trabzon Milletvekili Balta Trabzon'u Arşınlıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Balta Trabzon\'u Arşınlıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

17.10.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Trabzon'u karış karış dolaşan Balta, hemşehrilerinin ilgisi karşısında mutlu olurken, onların sorunlarını ve isteklerini tek tek not alıyor. Balta, Trabzon'a yapılacak yatırımlar ile ilgili de vatandaşlara bilgiler veriyor.

YENİ HAVALİMANI

Trabzon Havalimanı'nın uçak ve yolcu trafiği açısından Karadeniz Bölgesi'nin en büyük havalimanı konumunda olduğunu söyleyen Balta "Trabzon Havalimanı 2002 yılında yolcu trafiği olarak 429 bin 47 iken 2014'te bu sayı 2 milyon 821 bin 707 oldu. Ayrıca 2002 yılında uçak trafiği olarak 5 bin 391 iken 2014'te bu sayı 21 bin 640 oldu. Gecen bu 13 yılda havalimanının bu kadar artışı ile birlikte yeni bir havalimanına şart olduğu gözler önüne geldi. Biz de ülkemizin kuzey ve kuzeydoğu komşuları ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ticari ve turistik ilişkileri, mevcut pistin yetersizliği nedeniyle dolgu alanı üzerine yeni bir havalimanı inşa etmeye karar aldık. Yeni uluslararası havalimanı yolcu ve kargo taşımacılığındaki oluşturacağı kapasitesiyle Trabzon'un küresel ticari merkez rolünü gerçekleştirecektir. Yapılacak olan yeni havalimanı uluslararası olup sosyal, kültürel ve doğal değerler de dikkate alınacaktır" diye konuştu.

HIZLI TREN VE ZİGANA TÜNELİ

Yapılması planlanan Trabzon- Erzincan demiryolu hattına da vurgu yapan Balta "Bölgemiz ile İç Anadolu, Ege, Marmara, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlantısı kurulacak olup 247 kilometrelik tren hattıyla bölge ticaretinin canlanması ve Trabzon Limanı'na yük taşımacılığın arttırılması sağlanacak. 247 kilometrelik hat uzunluğundaki demiryolunda 34 köprü ve viyadük, 58 tünel, 4 istasyon olurken 160 kilometre hız yolcu için olurken, yük için saat 90 kilometre hız olarak belirlenecek. Ayrıca Gümüşhane-Trabzon arasında yapılacak olan 12,9 kilometrelik yeni Zigana Tüneli ile aradaki mesafe daha kısaya indirilmesi ve daha güvenli bir seyahat sağlanması hedeflenmektedir. Bu tünel sayesinde ilimiz ekonomisine turizm ve sanayisi daha hareketli hale gelecektir" dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU VE YENİ KAVŞAKLAR

Karedeniz Sahil Yolu'nda yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçmek için Güney Çevre Yolu projesini yaptıklarını ve şehir içinde önemli kavşak düzenlemeleri yapacaklarını belirten Balta, şunları söyledi:

"Sahil yolu trafiğinin yoğunluğu nedeniyle transit geçişlerin rahatlatılması amacıyla Güney Çevre Yolu Projesi'ni hazırladık. 31 kilometre uzunluğundaki yol ile daha hızlı ve verimli bir şekilde seyahat edilirken, transit trafik ve dikey bağlantı yolları ile şehir içi ve sahil yolu trafiği rahatlayacaktır. Güney Çevre Yolu 3 etaptan oluşacak olup birinci etap Darıca-Yıldızlı, ikinci etap Değirmendere- Kaşüstü, üçüncü etap ise Yıldızlı-Değirmendere olacaktır. Kanuni Bulvarı ile ise şehrimizin trafik probleminin çözümü ve gelişim alanının rahatlatılması amacıyla yapılmakta olup Yıldızlı'dan başlayarak Akoluk'ta bitecek şekilde 24 kilometre uzunluğunda olacaktır. Bulvar üç gidiş üç geliş olarak toplam 6 şerit yol olurken, 5 metrelik sağlı sollu yaya kaldırımı 14 adet köprülü kavşak, 8 adet çift tüp tünel ve bir adet tek tüp tünelden oluşacak. Ayrıca Atapark Köprülü Kavşak Projesi ile Erdoğdu yolunu mevcut tanjant yolunun altında yaklaşık 240 metrelik tünel ile geçerek kesintisiz ulaşım sağlanacaktır. Yer üstünden oluşturulacak iki adet döner kavşakla da bütün yönlere dönüş mümkün olacaktır. Değirmendere Köprülü Kavşağı ve sahil bağlantı yolu projesi ile de Maçka'dan gelen trafik doğrudan sahil yoluna köprülü kavşaklarla bağlanacaktır. Değirmendere Köprülü Kavşağı'ndan Kanuni Bulvarı'na iki adet bağlantı yolu da yapılacak. Bu ve diğer yapılacak olan köprülü kavşaklar ve yollarla Trabzon 2023'e emin adımlarla ilerliyor." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Trabzon Milletvekili Balta Trabzon'u Arşınlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement