AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu Açıklaması

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "Filyos Vadisi'nin, yerli otomobil üretimi için çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum.

15.10.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "Filyos Vadisi'nin, yerli otomobil üretimi için çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgi gerekli tüm çalışmaları yapabiliriz" dedi.

Çaturoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıllardır yerli otomobil konusunun gündemde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Çaturoğlu, şunları söyledi:

"Yıllardır yerli otomobil içimizde bir ukde olarak kalmıştır. Vakti zamanında bu yapılmış, Cemal Gürsel zamanında. Fakat 'benzin yok' diyerek yapılmaktan vazgeçilmiş, 'İçine benzin konmadığı için yürümüyor' denilmiş. Bu şekilde algı yönetimleri ve Türk sanayisinde sabotajlar, eski zamanlardan beri ola gelmiş. Bu sadece yerli otomobilde değil uçakta da aynı şekilde. Nuri Demirağ, 1940 yıllarda uçak yapıyor. Devlet buna uçak siparişi veriyor. Borçla uçak yapıyor. Devlet sonra almaktan vazgeçiyor. Bunlar desteklenmiş olsaydı, bugün bizim hem savaş uçağımız, hem de yolcu uçağımız, keşif uçağımız olurdu. Devrim otomobili, seri olarak üretime geçseydi, bugün farklı konumlarda olurduk. Ama maalesef geçmişte dayatmalı politikalarla iş yapan hükümetler, imalat yerine montajcı olmuşlar. Bir markanın montajcısı olmuşlar. Türkiye bugün nasıl tankını, insansız hava uçağını, akıllı füzelerini yapıyorsa, yerli otomobilini de üretecektir.  Devlet buna tam destek veriyor. Filyos Vadisi'nin yerli otomobil üretimi için çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgi gerekli tüm çalışmaları yapabiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement