Ak Partili Canikli, 22. Bal Festivaline Katıldı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Canikli, 22. Bal Festivaline Katıldı

Ak Partili Canikli, 22. Bal Festivaline Katıldı

GİRESUN (İHA) – AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Değerlerimizi çocuklarımıza aktarabilmek için sizlerden çocuklarımızı imam hatip okullarına kayıt yaptırmanızı istiyoruz" dedi.

10.08.2013 21:13

GİRESUN (İHA) – AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Değerlerimizi çocuklarımıza aktarabilmek için sizlerden çocuklarımızı imam hatip okullarına kayıt yaptırmanızı istiyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun'un Çamoluk ilçesinde 22. Bal Festivaline katıldı. Canikli, festivalde yaptığı konuşmada, "Manevi değerlerimizi çocuklarımıza en iyi şekilde vermek için altyapılarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunun hepimizin bir görevi olduğunu düşünüyorum. Bu imkanlar şuan da sağlanmış durumda. Nasıl sağlandı? 15 yıllık bir aradan sonra vatandaşlarımızın önüne çocuklarımızı istedikleri okula gönderme imkanı sağladık. Kamuoyunda 4+4+4 bilinen kanun değişikliğiyle. Bu değişiklikle imam hatip ortaokulları açıldı, önlerindeki üniversiteye giriş engeli kaldırıldı. Önümüzdeki, yıllarda bu okullar Türkiye'nin en parlak, en başarılı okulları olacaklardır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi" dedi.

Bir önerisi olduğunu söyleyen Canikli, "O da çocuklarımızı bu güzide değerlerimizi aktarabileceğimiz bu okullara kayıt yaptırmanız. Bunu bekliyoruz. Bakın bir arkadaşımız çocuğunu imam hatipe yazdırmış. Çok tebrik ediyorum. Bu değişim ve dönüşüm için, bu altyapı maddi yatırımlar kadar bu hususta özellikle önem vermemiz gerekiyor. Bütün Çamoluklu kardeşlerimden bu hassasiyeti bekliyorum" dedi.

"15 YIL ÖNCE UÇAĞA SADECE ZENGİNLER BİNEBİLİYORDU"

"Giresun'a dünyanın 2., Avrupa'nın 1. denize yapılan mükemmel bir havaalanı yapılıyor" diyen Canikli, "Bir Çamoluklu kardeşim ucuz fiyata biletle uçağa binebilecek. Eskidendi o artık. Uçak sadece çok zenginlerin kullandığı ayrıcalıklı bir ulaşım aracıydı. 15-20 yıl önce kim uçağa binebiliyordu? Son derece sınırlı kişiler biniyor ve parmakla gösteriliyordu. Ahmet bey, Mehmet bey biniyordu. Ama şimdi bütün vatandaşlarımız biniyor. Neden, ucuzladı çünkü. Hem havaalanlarının sayısı arttı hem de ucuzladı. Amacımız insanlarımızı memleketlerine kolaylıkla ulaştırmak, bunu sağlamak. Bu bizim görevimiz, boynumuzun borcu. Yapıyoruz yapacağız. 2015'te son dönemimiz olacak. Kanımızın son damlasına kadar dönemimiz bitene kadar tüm bunları tamamlamak istiyorum. Bu topraklara olan borcumuzu mümkün olduğu kadar çok ödemek istiyorum" dedi.

Konuşmanın ardından festivalde birinci balın seçilmesi için bal üreticileri ballarını sergilediler. Yapılan yarışma sonucunda 1.Hilmi Çağdaş, 2.Murat Kaleli, 3.Cihat Çolaker'in balları seçildi.

Yapılan bal festivaline Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Jandarma İl Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, birçok belediye başkanı, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Canikli, 22. Bal Festivaline Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement