Arınç'tan Leman Sam'a: Bu Zavallıyı Kınıyorum - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan Leman Sam'a: Bu Zavallıyı Kınıyorum

Arınç\'tan Leman Sam\'a: Bu Zavallıyı Kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sanatçı Leman Sam'a attığı tweet dolayısıyla tepki gösterirken, AK Partili vekiller de Sam'ı sözlerinden dolayı eleştirdi.

05.10.2014 13:58  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şarkıcı Leman Sam'ın kurban kesen milyonlarca Müslüman ile terör örgütü IŞİD mensuplarını bir tutan tweetine tepki gösterdi. Arınç, "İnsan bile sayılmayan bir cellatların yaptığı işle kurban kesmeyi aynı sayan bir zavallıyı kınıyorum. Böyle şaşkınlar her toplumda vardır. Biz onun adına bu ibadeti yerine getiren herkesten özür diliyoruz" dedi.

ARINÇ LEMAN SAM'IN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Twitter hesabına, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" yazan ünlü şarkıcı Leman Sam'a bir tepki de Bülent Arınç'tan geldi. Bursa'da AK Parti İl Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine katılan Arınç, Leman Sam'ı hedef alan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"ZAVALLIYI KINIYORUM"

"İnternette bir şey okudum. Ses sanatçısıymış, biz ona şarkıcı diyelim, sanatçı demeyelim. Demiş ki 'kurban kesen adamla, IŞID'çının farkı yoktur.' Buna ne diyorsanız içinizden deyin. Bu sözün sahibi bir kadın olduğu için ifade ediyorum. Siz kurbanlarınızı kestiniz bu bir vacip olan bir ibadet. Bir Müslüman elbette kurbanın ne anlama geldiğini bilir. İnsan bile sayılmayan bir cellatların yaptığı işle kurban kesmeyi aynı sayan bir zavallıyı kınıyorum. Bu Türkiye'de bazılarında inancın ne kadar yozlaştığını gösteriyor. Kurbanın ne anlama geldiğini bir kez daha birlikte paylaşalım ki bu sözü söyleyenler birkaç kişi kalsın. Milyonlarca insanın kurban ibadetini Allah'a yaklaşmak olduğunu gösterelim. Birisi inancımıza hakaret etmek için nasıl böyle bir şey söyleyebilir? Edepten yoksun olmanın derecesi yok. Bir milletvekili kadın askere taş atarken görüntülenmişti. Biz kendimiz neyiz ona bakacağız. Böyle şaşkınlar her toplumda vardır. Hangi düşünceyle bunu inançlı bir topluma karşı bunlar söylenebiliyor. Biz onun adına bu ibadeti yerine getiren herkesten özür diliyoruz."

"LEMAN SAM SANATÇI MÜSVEDDESİ"

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Twitter'da "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor" diye paylaşımda bulunan Leman Sam'a "Sanatçı müsveddesi diye bahsetmek istiyorum ben kendisinden. Sosyal paylaşım sitesinde attığı bir mesajla, 'Benim için kurban kesenin IŞİD, IŞİD terör örgütü taraftarı arasında fark yoktur' mealinde bir cümlesi oldu. Onu şiddetle kınıyorum, bizim inancımıza saygı duyması gerektiğini ne yazık ki hala öğrenememiş. Sadece ona şu vahiyle cevap vermek istiyorum. Kuran-ı Kerim'den, 'Kesilen kurbanların etleri ve kanları bana ulaşmaz fakat sizin takvanız bana ulaşır.' Biz bu doğrultuda, bu düşünceyle kurbanlarımızı kesiyoruz. Yani bizi IŞİD militanıyla eşdeğer gören anlayışı, anlayış sahiplerini kınıyorum. Biz kutsal alan ve inanışlara saygılıyız. Herkes de bizim kutsal alanlarımıza ve inanışlarımıza saygı göstersin diyorum."


HÜSEYİN SAMAMİ DE SİTEM ETTİ

Bayramlaşma töreninde AK Parti milletvekili Hüseyin Samani de Leman Sam'a hitaben, "Bayramda aile fertleriyle kucaklaşıyoruz. Bayram yakınlaşmak, kucaklaşmak demektir. Aralardaki engelleri kaldırarak kucaklaşmamız lazım. Elbette kurbanı anlayamayanlar, idrak edemeyenler farklı yorumlar getirebilir, onlara bir şey demiyoruz. Bu toplum kadim olarak kurbanın ne olduğunu bilen bir toplumdur. Bizden önce de, bizden sonra da kurbanın ne olduğunu bilecek, bu basiretle kurbana bakacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç'tan Leman Sam'a: Bu Zavallıyı Kınıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • seda27: asıl zavallı sensin size bu güne kadar destek veren kürt kardeşlerinize hunharca saldırıyorsunuz hükümet olarak 5 21 Yanıtla
  • mustafa tan: sanki bülent bey çok düzgün birisi ne olduğu belli dedesi kim 8 16 Yanıtla
  • serkan: sayın ARINÇ aynaya bir bak istersen KİM ZAVALLI . . 12 9 Yanıtla
    kemtu: leman sam zavallı bence 0 0 kamtu: bence leman sam zavallı kurbanın ne olduğunu bilmiyor 0 0
  • EKSEN: LEMAN'IN DERDİ ARINÇ'I GERDİ:))) 6 10 Yanıtla
  • w: YA BU ARINÇ BU LEMAN SAM MESELESİYLE BAYAĞI BİR İLGİLENMİŞ VAKİT AYIRMIŞ KAFA YORMUŞ. AMA KİMSE YOKMU DERNEĞİ İÇİNDE KALKMIŞ BUGÜN NE DEMİŞ, BİZİM KİMSE YOKMUDAN DAHA ÖNEMLİ İŞLERİMİZ VAR ONUNLAMI UĞRAŞIP KAFA YORACAĞIZ DEMİŞ. YANİ LEMAN SAM MESELESİ KİMSE YOKMU DERNEĞİ MESELESİNDEN DAHA ÖNEMLİ. SENİ MAGAZİNCİ ARINÇ SENİ. 8 4 Yanıtla
  • cumali: bence ne yazdıgını gozden gecırmedı ve tıkladı eeee mıllete de malzeme gerek 5 2 Yanıtla
  • ET: KURBAN BİR İBADETTİR. ALLAH'IN EMRİ İLE KURBAN KESİLİYOR. MERAK EDİYORUM. LEMAN SAM HANIMEFENDİ HİÇ ET YEDİMİ? 0 1 Yanıtla

Advertisement