Ak Partili Kapusuz: Yorumcu Eline Tutuşturulmuş Kağıda Bakarak Kayıtların İçeriğini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Kapusuz: Yorumcu Eline Tutuşturulmuş Kağıda Bakarak Kayıtların İçeriğini Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Suriye zirvesi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantının dinleme kayıtlarının sızdırılmasını değerlendirirken, Cemaate yakın olduğu iddia edilen bir televizyon kanalında yapılan yoruma tepki gösterdi.

28.03.2014 17:05

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Suriye zirvesi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantının dinleme kayıtlarının sızdırılmasını değerlendirirken, Cemaate yakın olduğu iddia edilen bir televizyon kanalında yapılan yoruma tepki gösterdi. Kapusuz, " Samanyoluhaber kanalına çıkan bir yorumcu eline tutuşturulmuş kağıda bakarak dinleme kayıtlarının içeriğiyle ilgili açıklamalar yaptı" dedi.

Kapusuz, Suriye zirvesi ile ilgili Dışişleri Bakanlığındaki ortam dinlemesi kayıtlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; Samanyoluhaber kanalında Suriye zirvesi ile ilgili kayıtları değerlendiren yorumcu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi

"Bu yorumcu, ortam dinleme kayıtlarını önceden nasıl biliyor?" diye soran AK parti Genel Başkan Yardımcısı, "Kendisine gelecekten haberler gelemeyeceğine göre bu işi tezgâhlayan birilerinden bilgi mi alıyor? Zaten bu yorumcu daha sosyal medyaya düşmemiş bu ortam dinleme kayıtlarıyla ilgili konuşurken sürekli bir kağıda bakıyor ve o metinde yazanları okuyor. Şimdi sormak lazım; o metni kim bu kişinin eline tutuşturmuş?" görüşünü savundu.

Söz konusu kanalın günlerdir birtakım illegal ses kayıtları üzerinden Hükümet'e yüklenen bir kanal olmasının da kamuoyunda şüpheye neden olduğunu öne süren Salih Kapusuz şöyle devam etti:

-"KİMSE BU MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇMEYE KALKMASIN"-

"Adı da ilginç bir şekilde "Yakın Gelecek' olan bu programda daha başka hangi yasa dışı kayıtlarla ilgili önceden açıklamalar yapılmıştır? Bu illegal kayıtlar önce bu şahıslara servis edilerek hangi mesaj verilmek isteniyor? Kimse bu milletin aklıyla dalga geçmeye kalkmasın! Bugüne kadar illegal dinlemelerin içeriğini kullananlar, bu dinlemeleri savunanlar, bu dinlemeler üzerinden güç devşirenler bu ihaneti tezgahlayanlarla ortaktır. Kimse kimseyi suçlamıyor sadece bazıları illegal faaliyetleri savunarak ve himaye ederek yasal olmayan işlere ortak olduklarını adeta ilan ediyor. Yani her şey milletimizin gözü önünde cereyan ediyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da, dün katıldığı bir programda Başbakan ile ilgili illegal bir kaydı daha önceden bildiğini söylediğini anımsatan Kapusuz, "Daha önce illegal kayıtları sosyal medyada çıktıktan sonra mitinglerinde ve konuşmalarında kullanan Kılıçdaroğlu, artık sosyal medyadan da önce bu kayıtları gördüğünü ve bildiğini itiraf etmiştir" dedi.

"Kılıçdaroğlu bu açıklamalarıyla kendisine paralel servislerin yapıldığını kabul etmiştir" suçlamasını da getiren Kapusuz, "Alçakça bir ortam dinlemesiyle kaydedilen üst düzey bir toplantıdaki ifadeler üzerinden Esed avukatlığı yapması da bu ihanetin boyutlarını göstermesi açısından önemlidir" diye konuştu.

-"KILIÇDAROĞLU İÇİN MİLLETİN MENFAATİ DEĞİL ESED'İN MENFAATİ ÖNEMLİ"-

"Kılıçdaroğlu için öncelik Türk milletinin ve devletinin menfaatleri değil, Zalim Esed'in menfaatleridir" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz şöyle devam etti:

"Milletimize çağrımız; Bu Esed avukatlarına, paralel çeteye ve onun peşine takılan belli sermaye ve medya gruplarına 30 Martta sandıkta ders vermeleridir. Herkes şunu bilmelidir ki; Bu illegal faaliyetleri yürütenler önce 30 Martta milletimiz nezdinde sonra da yargı önünde hesap verecektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Kapusuz: Yorumcu Eline Tutuşturulmuş Kağıda Bakarak Kayıtların İçeriğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement