Ak Partili Özkan Kadınlara Yönelik Yapılan Düzenlemeleri Anlattı - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Özkan Kadınlara Yönelik Yapılan Düzenlemeleri Anlattı

Ak Partili Özkan Kadınlara Yönelik Yapılan Düzenlemeleri Anlattı

Eski AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, partisinin ilçe kadın kolları kongresinde yaptığı konuşmada, “AK Parti ‘kadınlar başımızın tacıdır’ sözünü teoriden alıp uygulamaya geçirmiş, hayatın her alanında hanım kardeşlerimizin hak ettiği değere kavuşması için gayret göstermiştir.

20.01.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, partisinin ilçe kadın kolları kongresinde yaptığı konuşmada, "AK Parti 'kadınlar başımızın tacıdır' sözünü teoriden alıp uygulamaya geçirmiş, hayatın her alanında hanım kardeşlerimizin hak ettiği değere kavuşması için gayret göstermiştir." dedi.

AK Parti Soma Kadın Kolları'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılan eski AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, hükümetin 2002 yılından bugüne kadar yaptığı kadına yönelik çalışmaları anlattı. Türkiye'de faaliyet gösteren 50'den fazla siyasi parti içerisinde kadın ve gençlik teşkilatlanmasını tam manasıyla gerçekleştirebilen tek parti AK Parti olduğunu kaydeden Özkan, "Birçok partide kadın ve gençlik teşkilatları bulunmaz, bazılarında da sadece kağıt üzerinde kadın ve gençlik teşkilatları bulunurken AK Parti kurulduğu günden bu yana her alanda olduğu gibi burada da farkını ortaya koymuştur. Beldelerden ilçelere, illerden genel merkeze kadar kadın ve gençlik teşkilatlarını oluşturmuş ve faal bir şekilde siyasi hayatın içerisinde olmalarını temin etmiştir. Bununla da yetinmemiş ilçe ve il yönetimlerinde, belediye meclislerinde kadınlarımızın mutlaka temsil edilmesini sağlamıştır. Girdiği bütün genel seçimlerde en fazla kadın milletvekili adayı gösteren parti olmuştur. Bunun yanında 2002'den bu yana bütün AK Parti hükümetleri kadının toplum hayatındaki hak ettiği konuma ulaşması için çok önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. 2010 referandumu ile kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanması anayasa hükmü haline getirilmiş, kadın istihdamını arttırıcı çalışmalar yapılmış, özellikle özel sektörde daha fazla kadın çalıştırılmasını sağlayacak teşvikler sağlanmıştır. Çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırıcı birçok yenilik uygulamaya konmuş, okuyan ve çalışan bayanların en büyük sorunlarından birisi olan başörtüsü problemine son verilmiştir. Kadına karşı şiddeti önlemek için hapis cezalarına kadar varan birçok düzenleme yapılmıştır. Kısacası AK Parti 'kadınlar başımızın tacıdır' sözünü teoriden alıp uygulamaya geçirmiş, hayatın her alanında hanım kardeşlerimizin hak ettiği değere kavuşması için gayret göstermiştir." dedi.

"EN AZ YÜZDE 50 OY ORANIYLA MECLİSTE OLMALIYIZ"

AK Parti'nin girdiği her seçimde en büyük destekçisinin şüphesiz kadın seçmenlerin olduğunu belirten Özkan, konuşmasına şöyle devam etti: "Her seçim döneminde kadın kollarımız büyük bir gayret ve özveri ile çalışmış, ev sohbetleriyle, yaptıkları ziyaretlerle partimizi, hükümetimizin icraatlarını anlatmışlardır. Köyüyle, beldesiyle, merkeziyle bütün şehri ev ev dolaşarak her bir eve broşürlerimizi ulaştırmışlardır. Hanım kardeşlerimizin bu üstün gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Bu büyük gayretleriniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Şimdi önümüzde yine önemli bir seçim var. Genel başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde ilk defa bir seçime katılacağız. Milletimizle birlikte başladığımız kutlu yolculuğumuzu sürdürebilmemiz için, 2023 Türkiye'sine giden yolda emin adımlarla yürümeye devam edebilmemiz için, Yeni Türkiye Güçlü gelecek hedefine ulaşabilmemiz için önümüzdeki genel seçimlerde en az yüzde 50 oy ve en az 330 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer almalıyız. Tabi ki bu süreçte de en büyük güvencemiz ve en büyük destekçimiz kadın kollarımız ve gençlik kollarımız olacaktır. Özellikle hanım kardeşlerimizin bu güne kadar olduğu gibi bu seçimde de görevlerini layıkıyla yapacaklarına olan inancımız tamdır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Özkan Kadınlara Yönelik Yapılan Düzenlemeleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement