Ak Partili Şahin: Türkiye Cumhuriyeti, Terör Örgütünün Hükümran Olmasına İzin Vermez - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Şahin: Türkiye Cumhuriyeti, Terör Örgütünün Hükümran Olmasına İzin Vermez

Ak Partili Şahin: Türkiye Cumhuriyeti, Terör Örgütünün Hükümran Olmasına İzin Vermez

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bölücü terör örgütünün hendekler kazdığını hatırlatarak, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu ülkenin bir karış toprağında bir terör örgütünün hükümran olmasına izin verir mi?" dedi.

24.12.2015 18:20

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bölücü terör örgütünün hendekler kazdığını hatırlatarak, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu ülkenin bir karış toprağında bir terör örgütünün hükümran olmasına izin verir mi?" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Yenice İlçesi'ne bağlı Karahasanlar Köyü'nü ziyaret etti. Köy meydanında kurulan kürsüde konuşan Şahin, Türkiye'nin hızını kesmek ve ortalığı karıştırmak için uğraşanların olduğunu söyledi. Bölücü terör örgütünün hendekler kazdığını hatırlatan Şahin, "Neymiş, öz yönetim kuracaklarmış. 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yetkilileri buraya giremez. Burada biz hükümran olacağız.' Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti size bu imkanı verir mi? Bu ülkenin bir karış toprağında bir terör örgütünün hükümran olmasına izin verir mi? Vermez" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çıkıp bu hendek kazan teröristleri savunduğunu söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

"Şimdi bu beyefendi Ankara'da bir ilçede, bir caddede, sokakta oturuyordu. Orada oturuyor, çoluk çocuğu var. Bu beyefendinin evinin bulunduğu sokakta birileri ağızları poşulu, ellerinde silah hendek kazmış olsa ve orada Ankara'nın göbeğinde adeta terör estirmeye başlasa bu partinin genel başkanı ne der? 'Yahu devlet nerede?' der. 'Bu teröristler burada ne dolaşıyor, niye kazmışlar bu sokağı? Arabamla girip çıkamıyorum. Evden çıkamayacak mıyım?' der. Peki sen Ankara'da bunu deme hakkına sahipsen Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki vatandaşlarımız bunu dediğinde neden teröristlerin yanında yer alıyorsun? Neden halkın yanında yer almıyorsun? O mağdur insanların yanında yer almıyorsun?"

Demirtaş'ın, Rusya'ya gidip Türkiye'yi şikayet ettiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Rusya'ya gidiyor bu zat, 'Türkiye haksızdı efendim' diyor. ABD'de cumhuriyetçi partinin başkan aday adaylarından Donald Trump, 'Amerika'ya Müslümanları sokmayalım' açıklaması yaptı. Ben şimdi HDP Eş Genel Başkanı'na buradan çağrıda bulunuyorum: Bir de onu ziyaret et, git. Bir de ona destek ver. Madem Rusya'yı ziyaret ettin. Sana o yakışır. 'Amerika'ya Müslümanları sokmayalım' diyen Trump'u ziyaret etmek sana yakışır. Türkiye'nin içinden geçtiği şu süreç kimin kaç karatlık adam olduğunu, insan olduğunu göstermesi bakımından da son derece değerli bir süreçtir. Ama hiçbir endişe duymayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Üstelik Cumhurbaşkanlığı makamında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir devlet adamı vardır. Kim ne söylerse söylesin, ne yapmak isterse yapsın. Hizmet yolunda üzerine düşenleri yerine getirecektir. O bakımdan geleceğe güvenle bakın, hiçbir endişe duymayın." - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Şahin: Türkiye Cumhuriyeti, Terör Örgütünün Hükümran Olmasına İzin Vermez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement