Ak Partili Sait'ten Balıkçılara Müjde - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Sait'ten Balıkçılara Müjde

Ak Partili Sait\'ten Balıkçılara Müjde

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, kaçak ve yasadışı avlanmalar olmak üzere balıkçıların karşılaştığı sorunları bir dosya halinde Tarım Bakanı Mehdi Eker’e iletti.

06.09.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, kaçak ve yasadışı avlanmalar olmak üzere balıkçıların karşılaştığı sorunları bir dosya halinde Tarım Bakanı Mehdi Eker'e iletti.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait İzmir'deki Su ürünleri Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı ve üyelerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüştürdü. Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak'ın da hazır bulunduğu toplantıda balıkçıların sorunları görüşüldü. Bakan Eker'in yakın ilgisi balıkçı esnafını sevindirdi

TBMM'de gerçekleşen toplantıda başta kaçak ve yasadışı avlanmalar olmak üzere balıkçıların karşılaştığı sorunlar bir dosya halinde Bakan Eker'e sunuldu.

Bakan Eker ile görüşmeleri hakkında bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, şu anda taslak halinde olan 1380 Sayılı Su Ürünleri Yasa Tasarısı'nın meclisin açılmasından kısa bir süre sonra görüşülmesini beklediklerini ve bu yeni tasarının kanunlaşmasıyla balıkçıların yüzünün güleceğini müjdesini verdi. Sait, Türkiye genelinde 19 bin 600 ruhsatlı balıkçının olduğunu ve bunların 16 birlik etrafında birleştiklerini, 550 balıkçı kooperatifi bünyesinde 40 bin kişinin çalıştığını ve bunların aileleriyle birlikte 300 bin kişilik bir aile olduğunu söyledi. Yasayla birlikte kaçak avlanmanın önüne geçmeyi düşündüklerini söyleyen Sait, balıkçıların kotalarının da kanunda revize edileceğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Sait'ten Balıkçılara Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement