Satın Eşek Sıpaları Türküsü, AK Partili Vekili Kızdırdı - Son Dakika
Güncel

Satın Eşek Sıpaları Türküsü, AK Partili Vekili Kızdırdı

11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nde sahneye çıkan Kutsal Evcimen ve Sinan Güngör'ün söylediği türkü kriz çıkardı.

29.08.2014 08:58  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP'li Arguvan Belediyesi tarafından organize edilen 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nde sahneye çıkan Kutsal Evcimen ve Sinan Güngör'ün birlikte söylediği Âşık Kul Fakir'e (Rıza Karahan) ait "Satın Eşşek Sıpaları" türküsü üzerine sert bir açıklama yapmıştı.

ZAVALLI, SEVİYESİZ

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, açıklamasında şunları demişti;

"Türkü festivalinde sözde sanatçı diye sahneye sürülen bir soytarı tarafından türkü adı altında sarf edilen hakaret ve küfür içerikli sözler o zavallının seviyesizliğinin ispatıdır. Üzülerek ifade ediyorum ki "Paradan altı sıfır atılırsa Taksim'de eşek gibi anırırım" diyenlerin görevini büyük bir iştiyakla üstlenmiş olan Sanatçı müsveddesinin kendisini izleyen siyasilere yaranmak için yoncası fazla gelmiş binek hayvanı gibi sahnede çıkardığı seslere, orada bulunanların büyük çoğunluğu sessiz kalarak tepkilerini belirtmiş, bir kısmı tarafından da alkışlandığı görülmüştür. Tabiki müzik zevki her insan için farklıdır, müzik zevki bir bakıma insanın kültürel birikimi, hayat görüşü hatta politik görüşünün bir yansımasıdır,buna da saygı duyarız, Bu organizasyonu tertipleyenler; Bize sanatçı değil, soytarı lazım diyorsanız, bulmuşsunuz zaten. İktidara ve devlet büyüklerine seviyesizce söylenen bütün hakaret ve küfürleri sanatçı kılıklı soytarıya aynı şekilde iade ediyorum. Coğrafyamız ateş altında iken, birlik ve beraberliğe,kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde sınırları Türkiye'yi aşıp uluslararası bir kültür festivaline dönüşen Arguvan Türkü festivaline gölge düşüren böylesi bir seviyesizliğe de alkış tutup, bu ortamın oluşmasına sebebiyet verenleri Arguvan'ımız ve Malatya'mız adına şiddetle kınıyorum"

İŞTE O TÜRKÜ

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; Yaşananları değerlendiren sanatçı Kutsal Evcimen, Satın Eşşek Sıpaları adlı bu türkünün 25-30 yıllık geçmişinin olduğunu anımsatarak "Taksim Gezi Parkı ve ülkenin yaşadığı sorunlara ışık tutabilmesi amacıyla seçtik. Ülkede yaşanılan olayları yansıtması bakımından sanatçı duruşu gösteriyoruz, Şahin'e dava açmaya hazırlanıyoruz" dedi.

KIZDIRAN TÜRKÜ

Biz çalışak siz de yiyin,

yatın eşek sıpaları

Arkamızdan deli deyin,

atın eşek sıpaları

Bir gün bitecek bu çile,

meydana çıkacak hile

Memleketi bile bile, satın eşek sıpaları.

Satın Eşek Sıpaları Türküsü, AK Partili Vekili Kızdırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Satın Eşek Sıpaları Türküsü, AK Partili Vekili Kızdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dombıra: aynaya bakınca kendilerini gören insan müsvetteleri bunlar. 12 27 Yanıtla
  • dombıra: bu neyin kafası. . . . bence eşşegin olabilir. . . . 11 27 Yanıtla
  • malatyalı: bunlar alevi sanatçılar bunları hükümet sırtında taşısa bunlara yaranamaz bunların tek derdi ideolojileri sapkın fikirleri 11 20 Yanıtla
  • mustafa: sanatan yoksun kültürden yoksun be adam türkünün her bir keleimesi tamda akp ye göre yazilmis sen rahasiz olacan tabiki satmadigin bu ülkenin tek bir tasini söyle. galiba ben üstüme alacak deyilim tabiki sen alinacan 10 7 Yanıtla
  • TORUNLAR: sokak daki çocuk un ağzı ile sanat yarışması mı olur sanatçı eleştirirken bile sanatı kullanır 4 12 Yanıtla
  • UKKUS;: KIZMA BİRADER (!). . . . . . 10 3 Yanıtla
  • Korkut: Üstüne niye alınıyor ki. Bir zamanlar da İsmail Türüt böyle şeyleri söylerdi. 4 0 Yanıtla

Advertisement