Akdeniz Belediyesi'nden Ramazan Denetimi - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi'nden Ramazan Denetimi

Akdeniz Belediyesi\'nden Ramazan Denetimi

Akdeniz Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte halk sağlını tehdit eden riskleri ortadan kaldırmak için fırın, patiseri, şarküteri, kuruyemişçi, kasap, lokanta gibi gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

27.06.2014 17:59

Akdeniz Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte halk sağlını tehdit eden riskleri ortadan kaldırmak için fırın, patiseri, şarküteri, kuruyemişçi, kasap, lokanta gibi gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Burhan Felek, İstiklal ve Silifke caddelerinde gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin gıda, işyeri açma ve çalışma ruhsatları ile portör sağlık muayenelerini olup olmadığı kontrol edilirken, sağlıksız koşullarda üretim ve satışı yapan işyeri sahipleri uyarıldı, halk sağlığını tehdit eden işletmelere yaptırım uygulanacağı belirtildi. Ekmek gramajlarını da kontrol eden ekipler, hijyene dikkat etmeleri noktasında esnafları özellikle uyardı. Cadde, sokak ve kamusal alanlarda, kaldırım işgallerini önlemeye yönelik tedbirlerini de sıklaştıran Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların rahat ve huzurlu bir Ramazan ayı yaşaması için 7 gün 24 saat görev başında olacak.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Ramazan ayı denetim ve kontrollerine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu da katıldı. Halkın ilgisiyle karşılaşan eş başkanlar, vatandaşların ve esnafın sıkıntı ve taleplerini dinledi. Ramazan ayını kutlayan eş başkanlar, Mersin halkının sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir oruç ayı ve bayram geçirmesini diledi. Vatandaşlardan da gıda ürünleri alırken dikkatli davranmalarını isteyen eş başkanlar, ekiplerin denetiminin oruç ayı boyunca periyodik şekilde süreceğini belirterek, esnaflardan halk sağlığına karşı duyarlı ve dikkatli davranmalarını istedi.

Denetimler sırasında bir açıklama yapan Eş Başkan Yüksel Mutlu, "Özellikle imalathanelerde kadınların çalışıyor olmasını önemli buluyorum. Çünkü kadın elinin değdiği her yer farklı bir anlam kazanıyor. İmalat yapılan yerlerde kadınlar çalıştığı zaman buralarda daha düzenli ve temiz bir ortam sağlanıyor" dedi.

Fazıl Türk ise yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı boyunca Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler denetimlerini sıklaştıracaklar. Esnafımızın, evlerinde hijyen kurallarına gösterdikleri özenin daha fazlasını işyerlerinde uygulamaları gerekiyor. Bizim için halk sağlığı göz ardı edilemeyecek derecede önemlidir. Esnafımızın ve özellikle gıda ürünleri üretim ve satışı yapan işyerlerimizin bu konuya azami ölçüde hassasiyet göstermesini rica ediyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi'nden Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement