Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin Antalya Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin Antalya Ziyareti

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti\'nin Antalya Ziyareti

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti üyesi Lale Mansur, "Ziyaret ettiğimiz yerlerde aynı endişe ve kaygılarla karşılaşmamıza karşın herkeste çözüm sürecinin devam etmesi ve kalıcılaşması yönünde güçlü bir istek görüyoruz" dedi.

21.05.2013 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti üyesi Lale Mansur, "Ziyaret ettiğimiz yerlerde aynı endişe ve kaygılarla karşılaşmamıza karşın herkeste çözüm sürecinin devam etmesi ve kalıcılaşması yönünde güçlü bir istek görüyoruz" dedi.

Antalya'da bulunan Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti üyeleri, merkez Aksu ilçesindeki Anadolu Park Restoran'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeler yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan heyet üyesi Lale Mansur, gelinen süreçle ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. Isparta'nın ardından Antalya'da olduklarını hatırlatan Mansur, her iki şehirde de verimli görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Heyet olarak beklentilerinin herkesin düşüncesini söylemesinden yana olduğunu ifade eden Mansur, "Her türlü fikri, öneriyi, itirazı kayda geçiriyoruz. Çalışmamız için önümüzde bir aylık süre var. Hükümete, partilere, basına detaylı bir rapor olarak ileteceğiz" dedi.

Kendisinin de yer aldığı 10 kişilik bir masada fikir beyan eden bir bayan avukatın Türkiye için Küba modelini bile önerdiği bilgisini paylaşan Mansur, bütün bunların raporda yer alacağını kaydetti. Lale Mansur, karşılaştıkları bazı tepkilerle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Sürecin devam etmesi, hatta kalıcı hale gelmesi yönünde 'güçlü bir istek' görüyoruz. Bütün Akdeniz Bölgesi'nde kaygı, endişe ve istekler çok ortak. Bizim işimiz de bunları aktarmak."

Akil İnsanlar Akdeniz Bölge Heyeti'nin ziyaretleri Antalya'da yayın yapan gazete, radyo ve televizyonların temsilcileriyle yaptıkları görüşme ile devam etti. Heyet, yarın sabah kadınlar ve gençlerle yapacağı toplantı sonrası Antalya'dan ayrılacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin Antalya Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement