Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, LYS’de ve TEOG sınavında Türkiye genelinde derece yapan öğrencilere ödül verdi.

22.09.2015 17:12

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, LYS'de ve TEOG sınavında Türkiye genelinde derece yapan öğrencilere ödül verdi.

Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine, Akşehir Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Gençlik Hizmetleri ve İlçe spor Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Önceli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, kamu kurum müdür ve amirleri, başarılı öğrencilerin okullarının müdürleri, öğretmenleri, başarılı öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı bu ödüllendirmenin bu yılda devam ettiğinin altını çizerek Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yiğit, "Bu öğrencilerimizin başarılı olmasında, okullarımızın ve öğretmenlerimizin de çok büyük payı var. Ayrıca ailelerimizin de bu başarıda payı çok yüksek" dedi.

Üniversite sınavında başarı elde ederek, Türkiye genelinde ilk 2 bin kişi arasına giren 10 öğrenci ile TEOG sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 3 öğrenciye ödül verdiklerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Geçen yıl başlattığımız bu ödüllendirme, bundan sonra inşallah Akşehir'de gelenekselleşecek ve devam edecek. Bir taraftan başarılı olan öğrencilerimizi onure etmek, diğer taraftan da diğer öğrencilerimiz için onları idol haline getirmek için bu ödüllendirmeyi yapıyoruz. Umarım bu ödüller onları onure eder ve bundan sonraki eğitim aşamalarında çok çok daha başarılı olurlar. Özellikle onlarla beraber geriden gelen kardeşleri içinde teşvik olur. Onlarda böyle toplum önünde ödüller almak için kendilerine bir prensip ve hedef belirleyerek inşallah bu ödüllere layık bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirir ve bu ödülleri alırlar diyorum" dedi.

İnsan yetiştirmenin önemine de vurgu yapan Başkan Akkaya; son yıllarda hükümetin ciddi çalışmalar ve yatırımlar yaparak kendi ülkemizin yetiştirdiği insanlarla, insansız hava araçları, helikopter ve çeşitli teknolojik makineleri artık yapabilen bir ülke haline geldiğini söyledi. Başarıları için öğrencileri kutlarken ailelerini de tebrik ettiğini söyleyen Başkan Akkaya, "Aile gerçekten çok önemli bir faktör ama bir o kadar önemli faktör de öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız. Onların içlerindeki cevheri işleyerek bu başarıya katkı sağlayan öğretmenlerimize, müdürlerimize ve tüm eğitim camiamıza da teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuşu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından LYS'de Türkiye genelinde ilk 2000'e giren Sefa Kayraklık, Doğukan Alkan, Cemal Aytekin, Rafet Kavak, Buğra Türkoğlu, Ömer Faruk Çelik, Yasemin Kut, Musa Avşar, Burak Özbey ve Aynur Babacan'a derecelerine göre laptop, tablet bilgisayar ve altın ödülleri verilirken, TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Beyza Öge, Emir Tetik ve Ayşenur Kart'a da tablet notebook verildi.

Ödül törenine katılan protokol, başarılı öğrenciler ve öğrenci velileri daha sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement