Al Hijra Televizyonu İskilip'te Çekim Yaptı - Son Dakika
Yerel

Al Hijra Televizyonu İskilip'te Çekim Yaptı

Al Hijra Televizyonu İskilip\'te Çekim Yaptı

Malezya, Singapur ve Endonezya’da izlenen Al Hijra televizyon kanalı Ramazan ayında gösterilmek üzere Çorum’un İskilip ilçesinde çekimler yapıyor.

09.04.2014 19:53

Malezya, Singapur ve Endonezya'da izlenen Al Hijra televizyon kanalı Ramazan ayında gösterilmek üzere Çorum'un İskilip ilçesinde çekimler yapıyor.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Malezya'da bulunan Türk Büyükelçiliği Basın müşavirliği aracılığı ile Türkiye'ye gelen televizyon ekibi Hatay, Mardin, İstanbul ve Bursa'daki çekimlerin ardından İskilip'e geldiler.

Çorum Valiliği, İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi'nin ev sahipliğinde çekimler yapmaya başlayan Al Hijra televizyon ekibi, İskilip'in tarihi mekanlarında anlatımlarda bulunacaklar. Kısa bir İskilip turu yapan "Ayat riwat" programı ekibine İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy Seyirtepe'de İskilip Dolması ikramında bulundu. İskilip Kalesi, kral mezarları ve Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergi Salonunu gezen ekip, kütüphane de bulunan el yazması eserleri de görme imkanı buldular.

Program sunucusu Mu'adhz bin Dzulkefly yaptığı açıklamada İskilip'in tarihi dokusundan ve tarihi şahsiyetlerinden etkilendiklerini ifade etti. Program ekibi İskilipli Atıf Hoca'nın mezarını da ziyarette bulunarak dua ettiler.

Al Hijra ekibi, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy'u ve İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma'yı da makamlarında ziyaret ettiler. Kaymakam Gürsoy, İskilip'in tarihi ve kültürel değerlerinin üst seviyede olduğunu ifade ederek gelen televizyon ekiplerinin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Recep Çatma'da televizyon ekibine ilçenin sembolü haline gelen İskilip kapısı maketi hediye etti. Çatma burada yaptığı konuşmada Al Hijra ekibini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek "300 milyonluk bir coğrafyaya yayın yapan Al Hijra Televizyonunun İskilip'e yer vermesinden dolayı şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Al Hijra Televizyonu İskilip'te Çekim Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement