Ali Şahin: "İsrail'den 1 Milyon Turistin Gelmesini Bekliyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Ali Şahin: "İsrail'den 1 Milyon Turistin Gelmesini Bekliyoruz"

Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, İsrail’den bu sene 1 milyon civarında turist gelmesini beklediklerini söyledi.

01.07.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cornelia de Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, İsrail'den bu sene 1 milyon civarında turist gelmesini beklediklerini söyledi.

Cornelia de Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, turizm sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Şahin İsrail'den bu sene 1 milyon civarında turist gelmesini beklediklerini söyleyerek "Alternatif pazarlarla alakalı olarak insanlar genelde bunu Turizm konjektöründe çok fazla dillendiriyorlar. İsrail'den bildiğiniz gibi düne kadar çok ciddi bir ambargo söz konusuydu. Artık o ambargo kalktı. Yıllık yaklaşık 1 milyon turist gelme potansiyeli olan bir ülke. Ukrayna geçen sene çok ciddi çalışmalar yapıldı. Özellikle bu Rus krizi ortaya çıktıktan sonra bu çalışmalardan sonra bu sene çok ciddi bir potansiyel ortaya çıktığını görebiliriz. Ama bu daha çok orta ve düşük bütçeli tesisler için söz konusu çünkü Ukraynalı'nın orta üst seviye segmenti malesef çok fazla değil. Sonuç itibariyle ülkeye 800 bin ile 1 milyon arasında Ukraynalı'nın geleceğini söyleyebiliriz. Bu da olumlu bir gelişmedir" dedi.

"Yaptırımların kalkmasından sonra hareketlilik olacak"

Şahin, Rusya'nın yaptırımları kaldırmasıyla Antalya'da hareketlilik olacağını belirterek "Olabilmesi için bir realizasyon olması gerekiyor. O realizasyon da rezervasyon. Biz istihdam açısından şuan yaklaşık yüzde 70 ile çalışıyoruz. Yüzde 30'luk açığımız var. Eğer tesislerimizin yüzde 100 dolacağını varsayarsak o zaman o açığı kapatma yoluna gideriz. Ama o sinyalin alınması gerekiyor. Sinyalin alınması için de 10-15 günlük bir süre zarfı var. O sürede gerekli reaksiyonu gösterip en kısa zamanda bu istihdamları gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"Karardan yarım saat rezervasyon aldık"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye uyguladıkları yaptırımları kaldırması kararı açıklandıktan bir iki saat sonra Rusya'dan rezervasyon almaya başladıklarını dile getiren Şahin, "Bu çok olumlu bir sinyal. Alt yapı olarak bütün şirketlerin ve tur operatörlerin orada sistemlerini de hazır bir şekilde beklediklerini görebiliyoruz. Onların da eminim daha önceden aldıkları bilgiler ve haberler vardır. İnternet sitelerine Sayın Putin'in talimatları düştü. Ondan yarım saat sonra bize rezervasyonlar gelmeye başladı"ifadelerini kullandı.

"Yerli turistin algı sıkıntısı var"

Yerli turistin tatile fazla para ödediklerine ilişkin bir algı sıkıntısı olduğunu belirten Ali Şahin, "Ben buna katılmıyorum. Bizde toplum olarak tatilimizi ne zaman yapacağımızı bilemememizden dolayı bu planlamayı doğru yapamıyor olmamız nedeniyle indirimlerden yararlanamıyoruz. Özellikle iç pazarda misafirlerimiz mümkün olduğu kadar erken talep etsinler" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ali Şahin: 'İsrail'den 1 Milyon Turistin Gelmesini Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement