Aliağa'nın Kurtuluşunun Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'nın Kurtuluşunun Yıl Dönümü Kutlandı

Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesinin düzenlediği etkinlikle kutlandı.

13.09.2014 14:53  Güncelleme: 15:11

İZMİR (AA)- Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yılı, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın kayıtlarında 13 Eylül 1922 olarak yer alan Aliağa'nın kurtuluş günü nedeniyle, Cumhuriyet Meydan'ında yapılan basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na karanfil bırakıldı. Basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi adına Selim Erkmen yaptı. Erkmen,"15 Mayıs 1919 günü İzmir'in işgali ile başlayan süreç  9 Eylül 1922 günü İzmir'in düşman işgalinden kurtarılması ile sona erdi. 9 Eylül 1922'den sonra süvari birlikleri öncülüğünce kahraman Türk ordusu kurtarılmayı bekleyen vatan topraklarını birer birer esaretten kurtardı. Anadolu'nun her karışını düşman işgalinden kurtaran, bağımsızlığımıza kastedenleri silip süpüren Türk Ordusu, 13 Eylül 1922 günü buradan bu topraklardan geçti. Aliağa'da bir çatışmanın olmaması, ordunun bir direnişle karşı karşıya kalmamış olması bu gerçeği değiştirmiyor. Kurtuluş günümüz kutlu olsun" dedi.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa'nın Kurtuluşunun Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement