Alman Medyasına Göre, ABD Erdoğan Dönemine Hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

Alman Medyasına Göre, ABD Erdoğan Dönemine Hazırlanıyor

Türkiye'nin bölgedeki vazgeçilmez rolünü koruduğu, Washington kulislerinde ise Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasının ardından muhtemel siyasi oluşumların konuşulduğu belirtilirken "ABD, Erdoğan dönemine hazırlanıyor" ifadeleri kullanılıyor.

28.07.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin bölgedeki vazgeçilmez rolünü koruduğu, Washington kulislerinde ise Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasının ardından muhtemel siyasi oluşumların konuşulduğu belirtilirken "ABD, Erdoğan dönemine hazırlanıyor" ifadeleri kullanılıyor.

Deutsche Welle, Washington'da Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ne düşünüldüğünü araştırdığı haberinde ABD'nin önde gelen araştırma merkezlerinden Washington Enstitüsü'nün kıdemli uzmanı, Ankara eski Büyükelçisi James Jeffrey, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan'ın kazanacağından emin. Jeffrey, "İlk turda kazanmazsa ikinci turda kazanmasını kesin bekliyoruz" dedi.

-"YEREL SEÇİMLER DAHA YAKINDAN TAKİP EDİLİYORDU"-

Aslında Washington'da birçok uzmanın Erdoğan'ın adaylığını koyması ile seçimlerin sonucunun belli olduğuna inandığını söyleyen DWelle'ye göre, German Marshall Fund'da araştırmacı ve APCO Forum'daki Küresel Programın Başkanı olan Dr. Joshua Walker da "Herkes Erdoğan cumhurbaşkanı olacak gözüyle bakıyor ve kimse süreci yakından takip etmiyor. Yerel seçimler çok daha yakından takip ediliyordu. Birçok tartışma, panel düzenlenmişti Washington'da. O yüzden bu tarz önemli konuların gündemde olmaması dikkat çekici" şeklinde konuştu.

-"AMERİKA'DAKİ TÜRKLERİN ENDİŞESİ OYLARIN GÜVENLİĞİ"-

Bu arada, DWelle haberinde "Amerika'da yaşayan Türklerin endişesi ise oyların güvenliği" de diyor. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Amerika, Almanya ve diğer ülkelerdeki sandıkların Türkiye'ye güvenli bir şekilde ulaştırılması için çalışmaların aylar önce başladığını anlatıldığı haberde Washington'daki Cumhuriyet Halk Partisi Temsilcisi Yurter Özcan'ın, sandıklar ile birlikte parti temsilcilerinin Türkiye'ye uçup oyların güvenli bir şekilde ulaştığını kendilerinin bizzat kontrol edeceğini söylediğini aktarıyor. DWelle şöyle devam ediyor:

"Amerikalılar oy güvenliği konusunda pek endişeli değil. Ancak Joshua Walker daha temkinli konuşarak, "Mutlaka bazı aksaklıklar olacak ancak bu sistemin kendisinden mi başka sebeplerden mi kaynaklanacak? Kim bunu gözetliyor olacak? Bu bizim için yeni bir alan ve ne gibi konuların karşımıza çıkacağını bilmiyoruz' dedi."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Alman Medyasına Göre, ABD Erdoğan Dönemine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement