Alman ve Türk Turizmcilerden İşbirliği Sözü - Son Dakika
Güncel

Alman ve Türk Turizmcilerden İşbirliği Sözü

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) toplantısında buluşan Almanya ve Türkiye'den turizmciler, Türk turizmi için kaybedecek zamanın olmadığını belirterek, bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

29.04.2016 18:06

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) toplantısında buluşan Almanya ve Türkiye'den turizmciler, Türk turizmi için kaybedecek zamanın olmadığını belirterek, bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu Başkanı Hans Dieter Lohneis başkanlığında Almanya'nın Berlin kentinde yapılan Türkiye turizm değerlendirmesi toplantısına TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün'ün yanı sıra Almanya'da 13 Türkiye kökenli acente sahiplerinin kurduğu Germany Premium Travel Agency'nin Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz, DRV Yurtdışı Komisyonu üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclisi üyesi turizmci Hikmet Atilla ile komisyon üyesi olan Alman tur operatörlerinin yetkilileri katıldı. DRV Yurtdışı Komisyonu üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclisi üyesi Hikmet Atilla, Alman turizmcilerin Türkiye'deki gelişmelere üzüldüklerini ve ne yapılması gerekiyorsa yapmak istediklerini söyledi. Turizmcilerin kaybedecek zamanlarının olmadığını, bir an evvel harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizdiklerini belirten Atilla, "Alman turizmciler bize 'Her gün olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz. Türkiye bir çıkış yolu bulmalı, yeni bir hikaye yaratmalı' yorumlarında bulundu. Sadece fiyat, kalite yetmiyor, sorunun sadece korkudan kaynaklandığına da inanılmıyor, sorunun çözümü sadece siyasetçilerden beklenilmemeli, turizmciler de kendi aralarında çözüm bulmalılar" dedi.

DRV VE TÜRSAB ANTALYA'DA BİR ARAYA GELECEK

DRV toplantısında görüş alışverişinde bulunan iki ülke turizmcileri, sıkıntıların uzun süreli olabileceği, sorunların tespit edilip kısa, orta ve uzun vadeli çalışmaların planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini bildirdi. Turizmciler, bunun için de en kısa zamanda DRV ile TÜRSAB olarak Antalya'da biraraya gelmek için, prensip kararı aldı. Türkiye kökenli acentelerin Türkiye satışlarında iyi oldukları ve bu acentelerin Almanya'daki sayılarının yaklaşık bin olduğu belirtildi. Son zamanlarda Türkiye satışlarının arttığı da katılımcılar tarafından vurgulandı.

Alman Seyahat Acenteler Birliği'nin (DRV) 26- 29 Ekim 2016 tarihleri arasında Kuşadası'nda yapacağı Genel Kurulu'nun ise kesinlikle yapılacağı ve Genel Kurul için rezervasyonların da kendi mecrasında normal bir şekilde seyrettiği tespiti paylaşıldı. Alman basınının ve yüksek satış yapan acentelerin Türkiye'ye tekrar davet edilmeleri gerektiği vurgusu da toplantıda konuşulan konular arasında yer buldu.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman ve Türk Turizmcilerden İşbirliği Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement