Almanya'dan Gelen Halk Dansları Ekibi Erfelek'te Gösteri Yaptı - Son Dakika
Yerel

Almanya'dan Gelen Halk Dansları Ekibi Erfelek'te Gösteri Yaptı

Almanya'nın Delmenhorst kentinden Sinop'a gelen gurbetçi öğrencilerden oluşan dans ekibi Erfelek'te gösteri yaptı.

26.04.2011 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Delmenhorst kentinden Sinop'a gelen gurbetçi öğrencilerden oluşan dans ekibi Erfelek'te gösteri yaptı.

Sinop'un Gerze ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali için Almanya'nın Delmenhorst kentinden Hür Demokrat Parti (FDP) İl Başkanı Tamer Sert ve gurbetçi Şirvan Ünal nezaretinde Türkiye'ye gelen 15 gurbetçi öğrenci, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek'in daveti üzerine Erfelek Musa Can Meydanı'nda Erfelek halkına halk oyunları gösterisi yaptılar.

Şimşek, " Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayram dünyada başka bir ülkede yoktur. Dünya çocukları arasında kardeşlik bağları kurulmasına sebep olan bu bayram sayesinde çocuklar arasında sevgi tohumları ekilmektedir. İlerleyen yıllarda bu sevgi tohumları sayesinde dünyadaki savaş ve kan yerini sevgi ve barışa bırakacaktır" dedi.

Öğrencilerin Türkiye'nin değişik yörelerinden oynadıkları halk oyunu gösterileri Erfelek halkı tarafından ilgiyle izlendi.

Gösteri sonrası Kaymakam Gökay Özkan tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek öğrenciler adına Tamer Sert'e plaket verdi. Kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür eden Sert, "Bizler gurbette de olsak geleneklerimizi, kültürümüzü, inançlarımızı koruyoruz. Babalarımız da korumuş, çocuklarımız da gördüğünüz gibi koruyor. Asimile olmadık olmayacağız. Ülkemizi de oralarda en güzel şekilde temsil ediyoruz" dedi.

Gösteriye izleyici olarak Kaymakam Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Vedat Atar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Almanya'dan Gelen Halk Dansları Ekibi Erfelek'te Gösteri Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement