Alpaslan: "Görevimiz Kutlu Doğumun Mesajını Yaşamak" - Son Dakika
Yerel

Alpaslan: "Görevimiz Kutlu Doğumun Mesajını Yaşamak"

Alpaslan: "Görevimiz Kutlu Doğumun Mesajını Yaşamak"

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, Peygamber Efendimizin teşrifleri ile dünyanın ve hayatın anlam kazandığına dikkat çekti.

20.04.2015 13:34

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, Peygamber Efendimizin teşrifleri ile dünyanın ve hayatın anlam kazandığına dikkat çekti.

Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile bir kutlama mesajı yayınlayan Alpaslan, kutlu doğum ile birlikte nura kavuşan insanlığın günümüzde kutlu doğumun değerlerine çok daha ihtiyaç duyduğunu belirtti. AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) kutlu doğumunun 1444. yıldönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmeyi nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum. Karanlığa bir ışık, cehalete bir nur, insanlık alemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlakıyla insanlığa örnek olan, insanlığın ufkunu aydınlatan, Allah Teala'nın son Peygamberi Hz. Muhammed'in (SAV) kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajlarına, günümüzde çok daha ihtiyaç duyuyoruz. Kutlu Doğum Haftası, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, düşünmek ve layıkıyla anlayıp hayatımıza yansıtmak için iyi bir fırsattır" dedi.

"YERYÜZÜNDEKİ KATLİAM ATEŞİNİ KUTLU DOĞUMUN NURU SÖNDÜRECEK"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası'nın temasını 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlemesinin önemine dikkat çeken Alpaslan, "Müslümanlar olarak farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürüp bizi kardeş ilan etmiş olan bir dinin mensuplarıyız. Gerek dinin yerine geçirilen mezhepler uğruna, gerek etnik kimlikler uğruna dünyada Müslüman kanı akmaya devam ediyor. Başta ülkemiz olmak üzere, komşularımız ve akrabalarımız olan Irak'ta, Suriye'de ve dünyanın diğer yerlerinde akan kan ve gözyaşının dinmesi, kutlu doğum ile birlikte insanlığa gelen mesajlara sımsıkı sarılmakla mümkündür" diye konuştu.

"KUTLU DOĞUMUN MESAJINI YAŞAYALIM VE YAŞATALIM"

Kutlu doğum ile gelen mesajın insanlığın huzur, birlik ve beraberlik manifestosu olduğuna vurgu yapan Alpaslan, "Birlikte yaşama hukukunun öncüsü olan Peygamber Efendimizin kıyamete kadar geçerli olan evrensel mesajını, tüm insanlığa yeniden anlatarak, yaşayarak duyurmak bir Müslüman olarak bizim öncelikli görevimiz. İdrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası'nın, insanlığın her geçen gün daha da derinleşen kimlik bunalımları ve kimlik çatışmalarının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm Vanlı hemşehrilerimizin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyor, huzur ve sağlık diliyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alpaslan: 'Görevimiz Kutlu Doğumun Mesajını Yaşamak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement