Altaç'tan 'Master Planı' Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Altaç'tan 'Master Planı' Değerlendirmesi

Altaç\'tan \'Master Planı\' Değerlendirmesi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıklayacağı “master planı” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

04.02.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıklayacağı "master planı" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Altaç, Diyarbakır'da maddi anlamda mağduriyetlerin bir şekilde giderileceğine dikkat çekti. Ancak manevi mağduriyetlerin kısa sürede giderilemeyeceğini anlatan Altaç, "Şehit olan askerler, polisler var. Sivil vatandaşlardan kayıplarımız var, örgütün kayıpları var. Bir belirsizlik bir umutsuzluk ortamı var. Bizim bunu çok hızlı bir şekilde tamir etmemiz gerekiyor. Ben açıkçası master plan içerisinde psikolojik ve sosyolojik tedbirlerin ağırlıklı olması gerektiği kanaatindeyim. Bunu ben Ankara'da da Başbakanımıza ve heyetine de arz ettim. Sur'da 5 bine yakın öğrenci okullarına gidemediler. Biz bunlara psikolojik ve sosyolojik destek sunmak zorundayız. Eğer bunu sunmazsak bu çocukların kendilerini bu çatışma ortamından kurtarması uzun bir süre alabilir. Uzman desteğiyle bunun süresini daha da kısaltma imkanımız var. Bunun dışında yine özellikle sağlık ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması, 5233 sayılı yasadan dolayı tazminatların bir an önce ödenmesi gerekiyor" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİR TANESİYDİ"

AK Parti'nin Diyarbakır'la ilgili kentsel dönüşüm kararına da değinen Altaç, "Sur'la ilgili aslında AK Parti hükümetlerinin çok daha önceden almış olduğu ve Sur'da kentsel dönüşümle ilgili bir karar vardı. Ancak uzun bir dönem bu kentsel dönüşüm kararı pratiğe geçemedi. Kısmen de olsa bazı yerlerde çalışmalar yapıldı ama ilerleme sağlanamadı. Cumhurbaşkanımızın 2011'de Genel Seçimlerden sonra hükümet programına aldı ve bu Diyarbakır'a yapılabilecek en büyük yatırımlardan bir tanesiydi. Diyarbakır'ın kalbinin atardamarına bir operasyon yapılacaktı. Mevcut tarihi yapılar korunacak, onun dışındaki bütün yapılar kamulaştırılacak ve bu şekilde tamamlanarak Sur tamamen bir açık hava müzesi haline gelecekti. Ancak bu biraz aksadı. Keşke bu olaylar yaşanmadan biz Sur'u dönüştürebilseydik bugün mesela Fatih Paşa Cami yıkılmayacaktı, Kurşunlu Cami ya da hanlarımız, hamamlarımız zarar görmeyecekti" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altaç'tan 'Master Planı' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement