Amatör Spor Haftası - Son Dakika
Güncel

Amatör Spor Haftası

Erzurum'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

15.10.2016 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Yakutiye Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ülkede sporu destekleyen bir hükümetin var olduğunu söyledi.

Sporcu ve eski bi·r futbolcu olan bir Cumhurbaşkanının olduğunu anımsatan Ilıcalı, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız gece gündüz çalışıyor, gençlerin önünü açmak için. Bundan 30-40 yıl önce Erzurum'da kış olimpiyatlarından bahsetsem üstümüze gülerlerdi. Erzurum'da 2017 yılında uluslararası kış oyunları olacak. Buradan sesleniyorum Türkiye'ye. Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları'na mutlaka aday olmalıdır. Nasıl ki Erzurum geçmişte Üniversite Kış Oyunlarını aldı, ve birçok tesisler kazandı. Bugün 2026 Kış olimpiyatlarını da Erzincan'ı ve Sarıkamış'ı yanımıza alarak rahatlıkla yapabiliriz. Ben buradan sporla ilgİli olan ve yöneticilere sesleniyorum. Bunun üzerinde çalışalım. Bu olimpiyatları aldığımız zaman bu oyunlarda madalya alabilecek gençlerin şimdiden yetiştirilmesidir."

Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir de profesyonelliğe geçişte en önemli adımın amatör sporlar olduğunu söyledi.

Amatör sporun kar için veya para kazanmak için yapılmadığını belirten Özdemir, "Bu sporlar esasen merak ve fedakarlık gerektir. Buradan bütün sporcularımızı ve ailelerini kutluyorum." dedi.

Programda, çeşitli spor branşlarında dereceye giren sporculara plaket verildi.

Programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan ve sporcular katıldı.

Amatör Spor Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amatör Spor Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement