Ammar El-Hakim, Talabani'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ammar El-Hakim, Talabani'yi Ziyaret Etti

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar el Hakim ve beraberindeki heyet, eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

28.07.2014 18:17

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar el-Hakim ile beraberindeki heyet, eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi ziyaret etti.

Irak'taki siyasi aktörlerin Talabani'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunmaları devam ediyor. Almanya'daki tedavisinin ardından Süleymaniye'deki evine dönen Talabani'nin bugünkü konuğuysa, Şiiler tarafından önemli dini ve siyasi aktörlerden biri olarak görülen el-Hakim oldu.

KYB'nin resmi sitesinde yayınlanan habere göre basına kapalı gerçekleşen görüşmede, el-Hakim, Talabani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti ve acil şifalar diledi. El-Hakim ve Talabani, Irak'ın içinde bulunduğu şiddet ortamına ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Bağdat'tan Süleymaniye'ye gelen el-Hakim ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardından başkente geri döndü.

Talabani, Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçirdikten bir gün sonra Berlin'e sevkedilmiş, tedavisinin tamamlanmasının ardından 19 Temmuz 2014'te Irak'a gelmişti. Talabani'yi, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ve diğer Kürt siyasi parti liderleri ziyaret etmişti. Eski cumhurbaşkanını son olarak iki gün önce Irak Başbakanı Nuri el-Maliki de ziyaret etmiş, "geçmiş olsun" dileklerini iletmişti. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ammar El-Hakim, Talabani'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement