Anadolu Ajansı 96 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı 96 Yaşında

Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Kuruluşundan bugüne kadar yürütmekte olduğu habercilik faaliyetlerini basın ahlak esaslarına bağlı, ilkeli, tarafsız, doğru ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren Anadolu Ajansı, ülkemiz basınına her zaman öncülük etmiş, bu vasıflarıyla örnek olmuştur.

06.04.2016 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Kuruluşundan bugüne kadar yürütmekte olduğu habercilik faaliyetlerini basın ahlak esaslarına bağlı, ilkeli, tarafsız, doğru ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren Anadolu Ajansı, ülkemiz basınına her zaman öncülük etmiş, bu vasıflarıyla örnek olmuştur." dedi

Kaban, Anadolu Ajansı'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan AA'nın, Türkiye'de basın yayın hayatının vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın doğru ve tarafsız habercilik yaptığını ifade eden Vali Kaban, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan bugüne kadar yürütmekte olduğu habercilik faaliyetlerini basın ahlak esaslarına bağlı, ilkeli, tarafsız, doğru ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren Anadolu Ajansı, ülkemiz basınına her zaman öncülük etmiş, bu vasıflarıyla örnek olmuştur. Ülkemizin sesini tüm dünyaya büyük bir başarı ile duyuran Anadolu Ajansı'nı kuruluşunun 96'ncı yılında en içten duygularımla kutluyor, gayret ve özveriyle görevlerini yürüten tüm çalışanlarına başarılar diliyorum."

İl Emniyet Müdürü Osman Ak ise Anadolu Ajansı'nın Cumhuriyet ile beraber kurulan, birlikte büyüyen ulusal ve uluslararası seviyede doğru, güvenilir, haber kaynağı olduğunu belirterek, "AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de ülkemizin ve basınımızın gelişmesine olan katkılarını devam ettireceği inancıyla, bundan sonraki yayım hayatınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bolu

Bolu Valisi Aydın Baruş, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk milletini doğru ve tarafsız bilgilendirme amacıyla kurulan ve Türkiye'de gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen Anadolu Ajansı'nın 96 yıldır ülkede doğru, tarafsız ve hızlı haberciliğin öncüsü olduğunu bildirdi.

Baruş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İletişim teknolojilerinin hızlı bir şekilde değiştiği günümüzde Anadolu Ajansı, bu gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirerek, dünyanın her tarafında yaygınlaşan haberleşme ağıyla uluslararası alanda en önemli haber ajanslarından biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Anadolu Ajansının 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına çalışmalarında başarılar diliyorum."

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da AA'nın Türkiye'de kurulan en eski ve milli haber ajansı olduğuna dikkati çekerek, "AA'nın bu hale gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyoruz. Böyle dünya çapında bir ajans haline gelmesinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum. AA'nın dünyada en güvenilir ajans haline gelmesi konusunda çalışmalarını sürdürmesini, başarılarının artmasını ve bizim de gurur kaynağımız olmaya devam etmesini çalışanlarının hepsinden temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Karabük

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AA'nın 96 yıllık bir çınar olduğunu ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın Cumhuriyet tarihiyle özdeştiğini ifade eden Alimoğlu, "Türk basınının gelişmesine büyük katkıları olan Anadolu Ajansı, 96 yıllık hayatında bir çok ilke imza atmıştır. Basın camiasında bir okul vazifesi gören Anadolu Ajansı, bugün örnek ve öncü bir kuruluştur." şeklinde konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Doğan pasta kesti

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Türkiye'nin uluslararası arenadaki yüz akı olduğunu söyledi.

Doğan, 96'ncı kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla AA'nın Kocaeli Bürosu'nu ziyaretinde, yanında getirdiği ve üzerinde "96" yazılı pastayı AA personeliyle birlikte kesti.

Nevzat Doğan, burada yaptığı konuşmada, AA'nın milli mücadele döneminde elindeki kısıtlı imkanlara rağmen Türk milletine önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek, kurumun Cumhuriyet'in kuruluş sürecinde etkin rol üstlendiğini ve Türkiye'nin gelişimine tanıklık ettiğini dile getirdi.

AA'nın habercilik denilince ilk akla gelen kurumlardan olduğunu belirten Doğan, burada doğru, güvenilir ve hızlı habercilik yapıldığını kaydetti.

Nevzat Doğan, AA'nın kendilerinde farklı bir yerinin olduğunu anlatarak, "Ajanslar içinde hepimizin 'göz bebeği' gibi gördüğü bir yapı. Böyle de olmasını ve yüzyıllar boyu sürmesini isteriz. Habercilik anlayışı, demokrasinin ve çağdaş dünyanın çok önemli bir unsuru. Demokrasilerin vazgeçilmezidir. AA, Türkiye'nin uluslararası arenadaki yüz akıdır. Habercilik ve ajans sektöründeki gücümüz, lokomotifimiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Doğan, AA personeliyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı 96 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement