Anadolu Efes, Alkol Piyasasında Daralma Nedeniyle Lüleburgaz Tesislerindeki Bira Üretim... - Son Dakika
Ekonomi

Anadolu Efes, Alkol Piyasasında Daralma Nedeniyle Lüleburgaz Tesislerindeki Bira Üretim...

Anadolu Efes, Kırklareli Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurulacağını açıkladı.

02.04.2014 15:31

Anadolu Efes, Kırklareli Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurulacağını açıkladı. Alkollü içecek pazarında meydana gelen daralma karşısında alınan bu karar sonrası, şirketin verimliliğini artıracağını ve sürdürülebilir büyümesine devam edeceğini vurguladı.

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada üretim ağı optimizasyonuna ilişkin olarak şirket tarafından başlatılan program kapsamında, Kırklareli Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerinin 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurulmasına karar verildiğini bildirdi. Anadolu Efes, tesislerde süregelen satış, dağıtım ve lojistik faaliyetlerimiz ise devam ettirileceğini vurguladı.

Açıklamada, " Türkiye'de toplam kurulu kapasite içinde yüzde 8 payla en düşük kapasiteye sahip olan Lüleburgaz fabrikamızın üretim faaliyetleri diğer fabrikalarımıza kaydırılacaktır. Anadolu Efes Türkiye'deki üretim operasyonlarına İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'daki bira, Afyon ve Konya/ Çumra'daki malt fabrikaları ile Bilecik/ Pazaryeri'ndeki şerbetçiotu işleme tesisiyle devam edecektir. İnsan kaynağımız ile ilgili alacağımız kararlar son değerlendirme aşamasında olup, Lüleburgaz Fabrikası'ndaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılma olasılığı değerlendirilecektir. Alkollü içecek pazarında meydana gelen daralma karşısında alınan bu karar sonrası, şirketimiz verimliliğini artıracak ve sürdürülebilir büyümesine devam edecektir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Anadolu Efes, Alkol Piyasasında Daralma Nedeniyle Lüleburgaz Tesislerindeki Bira Üretim... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement