Ankara Bağımsız Milletvekili Özdalga Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ankara Bağımsız Milletvekili Özdalga Açıklaması

Ankara Bağımsız Milletvekili Özdalga Açıklaması

"Başbakan Davutoğlu'na soruyorum: Niçin Mısır'ın komşusu Sudan'da darbeci Albay Beşir'i desteklediniz?

15.12.2014 14:21

Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruyorum:  Niçin Mısır'ın komşusu Sudan'da darbeci Albay Beşir'i desteklediniz? AKP, darbeciler İslamcı olursa destekliyor ama darbeciler İslamcı bir rejimi devirirse karşı çıkıyor" dedi.

Özdalga, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna değinerek, "ülkenin iki büyük medya kuruluşunun en üst düzey yöneticisi dahil olmak üzere çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığını" belirterek, "iktidarın basın özgürlüğüne dönük saldırısını şiddetle kınadığını" ifade etti. Özdalga, yeni düzenlemelerle Yargıtay ve Danıştay'ın da iktidarın sıkı denetimi altına gireceğini savundu.

Özdalga, operasyonun tümüyle siyasi olduğunu ve yurtdışında "çok vahim" olarak algılandığını ifade ederek, demokratik rejimin temellerini oluşturan ifade özgürlüğü ve bağımsız yargının Türkiye'de kalktığı şeklinde görüldüğünü öne sürdü. Özdalga, Türkiye'nin geldiği noktada artık AB üyesi olmasının söz konusu olmadığını ileri sürerek, "AKP iktidarı, AB tarihinin en başarısız üyelik müzakerelerini yürütmüştür. AKP iktidarı işbaşında kaldığı sürece AB üyesi olması mümkün değil" dedi.

İktidarın General Sisi'nin darbe yapmasının ardından Mısır ile ilişkilerini kestiğini ve düşmanca bir tavır içine girdiğini belirten Özdalga, "Mısır'ın hemen güneyinde olan başka bir Afrika ülkesi olan Sudan'da albay Ömer Beşir darbe yaptı, seçimlerde işbaşına gelmiş olan Sadık Mehdi hükümetini devirdi ve iktidara el koydu. Albay Beşir ülkesinde işkence, tecavüz ve katliama dayanan Mısır'da olduğundan çok daha kanlı bir rejim kurdu. Ama AKP hükümetleri Albay Beşir iktidarına en küçük eleştiri yöneltmedi, aksine Cumhurbaşkanı ve Başbakan Beşir'i savundu, onun dünya çapında avukatlığını üstlendi, kendisini Türkiye'de misafir ettiler. Eğer AKP demokrasiye çok bağlı ise Mısır'da Sisi yönetimiyle ipleri kopardıysa, niçin Sudan'da darbe ve darbecileri destekledi. Niçin Beşir ile kol kola girdi?" diye konuştu.

Özdalga, Başbakan Davutoğlu'na, "Niçin Sudan'da darbeci Albay Beşir'i desteklediniz? Yoksa siz de darbeci misiniz?" sorularını yönelttiğini belirterek, "Bunun cevabı çok kolay. Sudan'da Albay Beşir İslamcı bir diktatörlük kurdu. Buna karşılık Mısır'da General Sisi, İslamcı Müslüman Kardeşler iktidarını devirdi. AKP; darbeciler İslamcı olursa destekliyor, darbeciler İslamcı bir rejimi devirirse karşı çıkıyor. AKP'nin Mısır'da izlediği ideolojik temelli yanlış politikayı demokrasi kahramanlığı gibi göstermesi hiç inandırıcı değil" görüşünü savundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ankara Bağımsız Milletvekili Özdalga Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement