Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadınlar Günü Kutlaması (2) - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadınlar Günü Kutlaması (2)

Ankara Büyükşehir Belediyesi\'nden Kadınlar Günü Kutlaması (2)

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Eşit bir dünya ancak kadın ve erkeğin kol kola birlikte mücadelesiyle mümkün olabilir.

05.03.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Eşit bir dünya ancak kadın ve erkeğin kol kola birlikte mücadelesiyle mümkün olabilir. Bu sebeple Ankara'yı kadınların özgür ve mutlu yaşayabileceği bir şehir haline getirmeyi kendimiz için hedef olarak kabul ettik" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü kutlaması çerçevesinde Sheraton Oteli'nde bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bakan ve milletvekili eşleri ve çok sayıda Ankaralı işkadını katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, etkinlikte yaptığı konuşmada dünyadaki güzelliklerin kadınlar sayesinde anlam kazandığını belirterek, "Bu zamana kadar belki de hiç fark etmediğiniz yeteneklerinizi ortaya çıkardık. Kendilerini toplumdan tamamen soyutlayan kadınlarımızın yeniden yüzünü güldürdük. Biz biliyoruz ki bu yalnızca kadınlarımızı ilgilendiren konu değil. Mücadelenizde her zaman sizlerin yanında olmaya çalıştık ve yanında olacağız. Eşit bir dünya ancak kadın ve erkeğin kol kola birlikte mücadelesiyle mümkün olabilir. Bu sebeple Ankara'yı kadınların özgür ve mutlu yaşayabileceği bir şehir haline getirmeyi kendimiz için hedef olarak kabul ettik" diye konuştu.

"SİZLER BİZLERE EMANETSİNİZ"

Kendilerini geliştirmek isteyen kadınlar için BELMEK kurslarını açtıklarını ifade eden Gökçek, "1994 yılından bu güne kadar 31 branşta 6 ana merkez ve 157 kurs ile 215 bin 240 kursiyerimizi meslek sahibi yaptık. 18 ayrı merkezde hanımlar lokali açtık. Bugüne kadar 336 bin 604 kadın üyemize hizmet verdik" dedi.

Gazi Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'nin ilk anne üniversitesinin açıldığını hatırlatan Gökçek, "Bu fikir de Başbakanımızın eşi Emine Hanım'ın fikridir" dedi.

Şiddet gören ve gidecek yeri olmayan kadınlara kapılarını açtıklarını söyleyen Gökçek, "Sizler bizlere emanetsiniz. Sizlerin mutluluğu bizler için önemli. Bu yüzden çalışmaya ve Ankara'da, Türkiye'de mutlu kadınlar, mutlu analar, mutlu kardeşler ve mutlu eşler görmek istiyoruz" diye konuştu.

"ARTIK KADINLARIMIZIN SORUNLARINI DEĞİL, ÇEKİLEN ZULÜMLERİ DEĞİL, KADINLARIMIZIN BAŞARILARINI KONUŞMALIYIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Başkanı Nevin Gökçek ise, kadınların hayatın başrolü olduğunu belirterek, bazı kadınların ise acılar çektiğini ve öldürüldüğünü söyledi. Gökçek, "Biz kadınlar olarak her an her daim kol kola güçlü bir şekilde şiddetin, çocuk gelinlerin, töre cinayetlerinin karşısında dimdik durmanın ve hiçbir kadını, hiçbir anayı, evladı bu zulme, insanlık dışı bu olaylara kurban etmemeliyiz. Artık kadınlarımızın sorunlarını değil, çekilen zulümleri değil, kadınlarımızın başarılarını konuşmalıyız" şeklinde konuştu.

Gökçek, kadın hakları konusunda daha iyi bir noktaya ulaşıldığına da dikkati çekti. Konuşmaların ardından Nevin Gökçek, Emine Erdoğan'a plaket takdim etti. Erdoğan da yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış bir kadına, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle plaket verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadınlar Günü Kutlaması (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement