Ankara'da ABD'nin 240. Bağımsızlık Yıldönümü Resepsiyonu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da ABD'nin 240. Bağımsızlık Yıldönümü Resepsiyonu Düzenlendi

Ankara\'da ABD\'nin 240. Bağımsızlık Yıldönümü Resepsiyonu Düzenlendi

Amerika Birleşik Devletleri'nin 240'ncı bağımsızlık yıldönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

14.07.2016 02:17

Amerika Birleşik Devletleri'nin 240'ncı bağımsızlık yıldönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri ve çeşitli davetliler katıldı.

"ABD İLE ORTAKLIĞIMIZ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

ABD Büyükelçisi Bass'ın konutunda düzenlenen resepsiyon, saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı. Resepsiyonda, Avrupa Birliği Bakanı Çelik, yaptığı konuşmada "4 Temmuz 1776'da ilan edilen Bağımsızlık Bildirisi, dünya siyasi tarihinde önemli bir milat oluşturdu. Tüm insanlığın paylaştığı özgürlük, bağımsızlık ve eşitlik, dünyanın dört köşesinde ulusal hareketlere ilham kaynağı olmuştur. Tarih boyunca yakın müttefikler olan Türkiye ve ABD bugün stratejik ortak olarak güçlü ilişkilerini sürdürmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ile siyasi, askeri ve güvenlik parametreleri çerçevesinde ilişkilerimiz zaman içerisinde gelişip insani boyutları da kapsayarak çok önemli bir düzeye ulaşmıştır. Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki müstesna ortaklık, gerek bölgemizde, gerekse küresel ölçekte yaşamakta olduğumuz bölgesel barış ve istikrarı tehdit eden sorunların üstesinden gelme bakımından hayati önem taşımaktadır" dedi.

"HOŞGÖRÜ, NEFRETE GALİP GELMEK ZORUNDA"

ABD Büyükelçisi Bass ise sözlerine Türkiye'deki terör saldırılarında yaşanan acıyı yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek başladı. Büyükelçi Bass, "Bu yıl acılar yaşayan herkese en içten taziyelerimizi sunuyoruz. İstanbul'da, Orlando'da, Midyat'ta ve her ülkede yaşanan saldırılar, demokrasilerimizin daha da güçlenmesine fırsat oluşturmuştur. Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamak zorundayız. Demokratik toplumlarımızın dayanağı olan temel hak ve özgürlükleri korumak için çalışmalıyız. Amerika Birleşik Devletleri bu çabalarda dostlarını desteklemeyi sürdürecektir. Gündemdeki konularda sizinle birlikte çalışmak istiyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da ABD'nin 240. Bağımsızlık Yıldönümü Resepsiyonu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement