Ankara'da Muş Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Muş Tanıtım Günleri Başladı

Muş'un tarihi ve kültürel değerleri, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla, helise, çorti ve güllük gözlemesi gibi yöresel lezzetleri Ankara'da tanıtılıyor Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan: "Muş, ekonomik olarak fakir bir şehir olsa da tarihi, kardeşliği, medeniyeti ve insanıyla Türkiye’nin en zengin şehridir.

19.06.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valiliği ve Muşlular Derneği tarafından düzenlenen "Muş Tanıtım Günleri", Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Muş halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte konuşan Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Muşlu olmaktan şeref duyduğunu belirterek, "Muş, ekonomik olarak fakir bir şehir olsa da tarihi, kardeşliği, medeniyeti ve insanıyla Türkiye'nin en zengin şehridir. Muş'a yapılması gereken çok şey var. Bugün Ankara, İstanbul ve İzmir neyse Muş da öyle olmak zorundadır" dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy da Muş'un, Malazgirt Zaferi'yle önce Anadolu'ya sonra da tüm dünyaya açılan yeni bir medeniyetin kapısı olduğuna değindi. 2011'de başlatılan 4 büyük projenin devam ettiğini hatırlatan Büyükersoy, bu projeler tamamlandığında Muş Ovası'nın, Türkiye'nin gıda ambarı olacağını bildirdi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise Yunus Emre ve Melaye Ciziri'den dizeler okuyarak başladığı konuşmasında, kenti tanıtmak için her yıl farklı illerde benzer etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, "Bizimle aynı imkanlara sahip olup, gelişme sağlamış illerden hiçbir eksiğimiz olmadığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Muş'un tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini sizlerle buluşturacağız" diye konuştu.

Ankara Muşlular Derneği Başkanı Metin Coşkun ise Muş'un tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaparak kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri olmayı başardığını kaydetti.

Muş'u, öne çıkan değerleriyle tüm Türkiye'ye tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Coşkun, şunları söyledi:

"Muş tanıtım günlerinin, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geçmesini umuyoruz. Ankaralıların yanı sıra bu kentte yaşayan Muşlu hemşehrilerimiz ile de bir araya gelerek onlara Muş'umuzu hatırlatma, memleketlerine daha fazla ilgi göstermeleri konusunda bir zemin hazırlama adına böyle bir etkinliği düzenlemiş olduk."

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş ilinde hayvancılığa ve tarıma yeterince destek verilmediğini savunarak, "Gayri Safi Milli Hasıla Türkiye'de 15 bin dolarken, Muş ilimizde 3 bin 500 dolar olması hepimizin ayıbıdır. Bu ayıbı ortadan kaldırmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Yöresel değerler tanıtılıyor

Etkinlikte Muş'un tarihi ve kültürel değerleri, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla helise, çorti, güllük gözlemesi gibi yöresel lezzetleri tanıtılıyor.

Sanatçı Nihat Doğan ve kentin yerel sanatçılarının konser vereceği, Muş Alpaslan Üniversitesi öğrencilerinin tiyatro oyunu sergileyeceği etkinlik, 22 Haziran Pazar akşamı sona erecek.

Muş Günlerinin açılışına ayrıca TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ile AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakır katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Muş Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement