Ankara'daki Bombalı Saldırıda Ölen Sivil Memur Eskişehir'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Bombalı Saldırıda Ölen Sivil Memur Eskişehir'de Toprağa Verildi

Ankara\'daki Bombalı Saldırıda Ölen Sivil Memur Eskişehir\'de Toprağa Verildi

Ankara'daki bombalı terör saldırısında şehit olan 28 kişi arasındaki sivil memur 50 yaşındaki Muammer Kosacı, memleketi Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

20.02.2016 15:11

Ankara'daki bombalı terör saldırısında şehit olan 28 kişi arasındaki sivil memur 50 yaşındaki Muammer Kosacı, memleketi Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne 81 yaşındaki Nazmiye kosacı cenaze törenine tekerlekli sandalye ile getirildi. Muammer Kosacı'nın 10 yaşındaki yeğeni Kayra Kosacı da tören boyunca gözyaşı döktü.

Türkiye'yi yasa boğan bombalı terör saldırısında ölenlerden Milli Savunma Bakanlığı Dışilişkiler Daire Başkanlığı'nda görevli sivil memur Muammer Kosacı'nın kimliği, Eskişehir'de oturan kardeşlerinden alınan kan örneklerinin ardından önce gün akşam saatlerinde yapılan DNA testiyle belirlendi. Bekar olan ve 3 ay sonra emekli olmayı planladığı öğrenilen Muammer Kosacı'nın cenazesi dün akşam Ankara'dan Eskişehir'e getirilerek Asker Hastanesi morguna konuldu.

Kosacı'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bugün hastane morgundan alınarak annesi Nazmiye Kosacı'nın oturduğu Şirintepe Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ardından cenaze törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne götürüldü.

Eşi Abdullah Kosacı'yı 4 yıl önce kaybeden Nazmiye Kosacı şeker ve tansiyon rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile oğlunun cenaze törenine katıldı. Tören önce cami bahçesi yanında kurulan taziye çadırında bir süre duran anne Nazmiye Kosacı'ya sivil ve askeri yetkililer başsağlığı dileğinde bulundu. Muammer Kosacı'nın yeğeni olan 10 yaşındaki Kayra Kosacı da törende sürekli gözyaşı döktü. Muammer Kosacı'nın tabutunun üzerine yakınları tarafından Eskişehirspor atkısı ile şehitler ölmez vatan bölünmez yazılı bir atkı konuldu.

Reşadiye Camii'ndeki cenaze törenine Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekileri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hava Tümgeneral Şaban Umut ile şehidin annesi Nazmiye Kosacı, kardeşleri Mustafa Kosacı, Metin Kosacı, Müzeyyen Kosacı, Ayşe Alper ve Necla Boztuna ile çok sayıda kişi katıldı.

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Muammer Kosacı'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Cenaze bir süre top arabasıyla götürüldü. Kosacı'nın cenazesi daha sonra Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'na götürülerek gözyaşları içinde toprağa verildi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Bombalı Saldırıda Ölen Sivil Memur Eskişehir'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement