Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

"(Los Angeles'taki film platolarının benzerinin Antalya'ya yapılması) Böyle bir çalışma Antalya'ya kazandırılırsa Türkiye'nin ekonomisine de bir değer kazandıracak" "(Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için) Farklı bir partiye mensup bir belediye. Demek ki çalışınca oluyor.

11.11.2014 15:55

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Los Angeles'taki film platolarının benzerinin Antalya'ya yapılması için çalıştıklarını belirterek, "Böyle bir çalışma Antalya'ya kazandırılırsa Türkiye'nin ekonomisine de bir değer kazandıracak" dedi.

Türel, Antalya İşadamları Derneğinin (ANTİAD) Akra Barut Otel'de düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya'da ulaşımla ilgili projelere yoğunlaştıklarını, Antalya'ya 2020 yılına kadar 32 kavşak yapılması gerektiğini söyledi.

Sıkışan noktalarda yeni kavşak ve alternatif yollar açmanın bir çözüm yolu olduğuna değinen Türel, "Antalya'ya 2020 yılına kadar 32 kavşak yapması lazım. Bu kavşaklar yapılmazsa sıkıntı yine olacaktır. Antalyalılar farklı bir tercih gösterip bizi bir dönem tercih etmedi ve yapılması gereken kavşaklar yollar yapılmayınca trafik sorunu daha kötü hale geldi. 5 yıl içerisinde Antalya'da 19 kavşak yapmak zorundayız" dedi.

Antalya'nın 5 yılda 15 yıl kaybettiğini savunan Türel, belediye hizmetlerinde iktidar partisinin mensubu olmaya da gerek olmadığını savundu.

Anlayışlı ve hoşgörülü bir yaklaşımın her zaman sonuç almayı sağlayacağının altını çizen Türel, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bunu başarmış muhalefet belediyeleri var. Onlar farklı iktidarla çalışmıyorlar, onlar da aynı iktidarla çalışıyorlar. Ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısı iken Eskişehir'e gitmiştim. Türkiye'nin ilk arıtma tesisiyle ilgili hibe projesini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aldı. Farklı bir partiye mensup bir belediye. Demek ki çalışınca oluyor. 'Ben Ankara'ya gitmem hizmet benim ayağıma gelsin' derseniz çok beklersiniz."

"Antalya'ya film stüdyoları ve platoları yapacağız"

Uluslararası film festivallerinin yanı sıra Antalya'ya marka imajı kazandırmak için önemli çalışmalar yapıldığını bildiren Türel, geçen günlerde Los Angeles'a gittiğini söyledi.

Universal Film Stüdyoları ve platolarının benzerlerini Antalya'ya yapmayı planladıklarını ifade eden Türel, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile yaptıkları ziyarette Los Angeles'ta film stüdyolarını incelediklerini ve Antalya'nın da böyle bir ekonomik değere sahip olması gerektiğini belirtti.

Los Angeles'taki film platolarının benzerlerinin Antalya'da yapılması için çabaladıklarını dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Böyle bir çalışma Antalya'ya kazandırılırsa Türkiye'nin ekonomisine de bir değer kazandıracak. En önemlisi Antalya'ya yeni bir cazibe merkezi kazandırmış olacağız. Antalya'ya marka değeri kazandıracağız. Oradaki yatırımcılarla uzun uzun toplantılar yaptık. Çok zor ve iyi bir proje. Projeyi gerçekleştirirsek Antalya'nın kuzeyine düşünüyoruz."

"İlçelerden 470 milyon lira borç devraldık"

İşadamlarından gelen bir soru üzerine, Bütünşehir Yasası'nın belediye gelirleriyle ilgili bölümüne ilişkin açıklama yapan Türel, "İlçe belediyelerinin su gelirleri Büyükşehir'e geçti ama altyapı ile ilgili bütün borçları da bize geçti. O borçları eskiden ilçe belediyesi ödüyordu. İlçe belediyelerinden devraldığımız borç miktarı 470 milyon liradır. Borcu, Bütünşehir Kanunu çıkmasaydı ilçe belediyeleri ödeyecekti" dedi.

Toplantının yapıldığı otelden ayrılan Türel, girişte kendisini karşılayan ayakkabı boyacısına ayakkabısını boyattı. Türel boyacıya, "Fırçayı sen at senden yiyelim. Önemli olan halktan fırça yememek" diye espri yaptı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement