Antalya'da "Turizm Dayanışma" Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Antalya'da "Turizm Dayanışma" Toplantısı

Turizm şirketi Thomas Cook'un Baş Ticari Yöneticisi (CCO) Björne Sandstörm, "Türkiye'nin verdiği mücadele aynı zamanda Thomas Cook'un da mücadelesidir.

05.08.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm şirketi Thomas Cook'un Baş Ticari Yöneticisi (CCO) Björne Sandstörm, " Türkiye'nin verdiği mücadele aynı zamanda Thomas Cook'un da mücadelesidir. Aynı teknedeyiz ve yola birlikte devam edeceğiz. Şu anda ihtiyacımız olan istikrar ve medyada çıkacak olumlu haberlerdir." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Kumköy turizm bölgesinde bir otelde düzenlenen Turizm Dayanışma Toplantısı'na Sandstörm, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve sektör temsilcileri katıldı.

Sandström, burada yaptığı konuşmada, Thomas Cook grubunda 30 yıldır çalıştığını, Türkiye'nin Thomas Cook grubu için en önemli destinasyonların başında geldiğini söyledi.

Türkiye ile eski ve güçlü bağlarının ilk günkü gibi devam ettiğini vurgulayan Sandström, "Türkiye şu anda zor bir dönemden geçmekte ancak Thomas Cook Grubu bu dönemde de Türkiye'ye tüm desteğini vermeye devam etmektedir. Türkiye'nin verdiği mücadele aynı zamanda Thomas Cook'un da mücadelesidir. Aynı teknedeyiz ve yola birlikte devam edeceğiz. Şu anda ihtiyacımız olan istikrar ve medyada çıkacak olumlu haberlerdir." dedi.

Türkiye'deki fiyat-kalite ilişkisinin diğer destinasyonlarla kıyaslanmayacak kadar üst düzeyde olduğuna dikkati çeken Sandström, 2016 sezonu için çalışma ve çabalarının devam ettiğini vurguladı.

"Türk demokrasisi darbe girişiminden güçlenerek çıktı"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de tatil için Türkiye'yi tercih eden ve Side'de tatil yapan Sandström'e teşekkür etti. Türel, Sandström'ün 15 Temmuz akşamını da Side'de yaşadığına değinen Türel, "Hatta tatili kesmeden Antalya'da kalmaya devam etmişlerdir. Antalya'ya yüz binlerce misafir getiren bir kuruluşun yöneticisi olarak, böyle bir duruş sergilemeleri her tür takdirin üzerinde bir tutumdur." diye konuştu.

Türk demokrasisinin darbe girişiminden güçlenerek çıktığını belirten Türel, Türkiye'deki demokrasi zaferini, milletin demokrasiye sahip çıkması ve tüm siyasi partilerin darbe girişimine karşı tek ses olmasını dünyada birçok siyaset adamının yeterince görmediğini dile getirdi.

Türel, Türk demokrasisinin son yıllarda birçok İslam ülkesinde görülen "oryantalist şablona" uymadığını ve güçlü olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, "15 Temmuz'da darbe girişimi, çatışma görüntüleri, can kayıpları bütün dünya tarafından görüldü ve bunun turizmi etkilemesi de son derece normal olurdu. Böyle bir olay dünyanın her yerinde turizmi olumsuz etkilerdi." dedi.

Antalya'nın G20 Liderler Zirvesi'nden başlayarak güvenli, huzurlu, sakin bir destinasyon olduğunu defalarca ispatladığını belirten Türel, terörist darbe girişiminin Antalya turizmini etkilemediğini söyledi.

"20 bin yeni rezervasyon"

Türel, 16 Temmuz ve 4 Ağustos arasında Thomas Cook kanalıyla Almanya ve İngiltere'den Antalya'ya yapılan rezervasyonlarda 15 bin kadar iptal olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fakat 20 bin yeni rezervasyon gelmiştir. Hatta geceleme sayısında daha fazla artış olmuştur. Antalya iki gün haricinde, her gün 30 binden fazla yabancı ziyaretçi karşılamaya devam etmiştir. Temmuz ayında Antalya'ya geçici verilere göre, 1 milyona yakın yabancı ziyaretçi veya misafir geldi. Bunun 254 bin 800'ü Almanya'dan gelen misafirlerimiz oldu. Temmuz ayında geçen yıla göre yüzde 48 kaybımız var, fakat bu kayıp büyük ölçüde Rusya'dan kaynaklanmaktadır. Almanya'da yüzde 28, İngiltere'de ise yüzde 24 gibi düşüşler söz konusudur. Bu da genelde yılın başından bu yana yaşadığımız kayıptır. Yani, darbe girişimi Antalya turizmini kayda değer bir şekilde etkilememiştir."

Temmuz ayında İsrail'den gelen misafirlerin sayısının yüzde 86 artarak 32 bine yaklaştığına değinen Türel, 15 Temmuz'a rağmen günde 30 bini aşkın yabancı misafirin gelmesinin, Thomas Cook CCO'su Sandström'ün tatilini Antalya'da yapmasının, 15 Temmuz sonrasında Bild gazetesinin Türkiye'nin güvenli olduğu gerçeğini okurlarıyla paylaşmasının Antalya'ya duyulan güvenin en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Türel, Türkiye ve Antalya turizminin, en zor günleri geride bıraktığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moskova'ya giderek, Rusya ile bağları yeniden güçlendireceklerini anlattı.

"Türkiye rakipsiz bir ülkedir"

TÜROFED Başkanı Ayık da Tomas Cook'un Türkiye'nin önemli partnerlerinden biri olduğunu, dayanışma toplantılarını önemsediklerini anlattı.

Benzer iş ortaklarını da Türkiye'ye davet ettiklerini belirten Ayık, "Önümüzdeki günlerde de diğer önemli tur operatörlerin CEO'ları ve en üst düzeyde yetkililerinin Türkiye'ye ziyaretleri olacak. Bize olan dayanışmalarını bu şekilde gösterdikleri için hepsine teşekkür ediyoruz. Bu anlamda bakıldığında Türkiye rakipsiz bir ülkedir. Dolayısıyla da biz profesyonel düzeyde iş ortaklarımızla iş birliklerimizi en iyi şekilde bu tür dayanışmalarla tamamlayarak sürdüreceğiz." dedi.

"Cumartesi günü sadece 18 uçak iptal oldu"

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tur operatörleriyle iyi bir dayanışma örneği gösterdiklerini anlattı.

Cumartesi günü sadece 18 uçağın iptal edildiğini vurgulayan Hacısüleyman, "Ondan sonraki dönemde tur operatörlerimiz kısa süre için tatilinden vazgeçmek isteyenlere iki günlük bir süre tanıdılar. Ondan sonra tümüyle rezervasyon akışına geçmeye başladık. Şu ana kadar Türkiye turizm sektörünün birlikteliğiyle ilgili güzel bir dayanışma içerisinde hep beraber hareket edebildiğimizin çok güzel bir göstergesi oldu." diye konuştu.

Hacısüleyman, 2016 yılının çok zor geçirilen bir sezon olduğunu ancak 2017'ye Rusya ile olan normalleşme sürecinden sonra daha umutlu girmeyi beklediklerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Antalya'da 'Turizm Dayanışma' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement