Antalya Döşemealtı'nda Kadınların Gecesi - Son Dakika
Güncel

Antalya Döşemealtı'nda Kadınların Gecesi

Antalya Döşemealtı\'nda Kadınların Gecesi

Döşemealtı Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında resim sergisi, müzik dinletisi ve tiyatro oyunu sahnelendi.

09.03.2015 17:16  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyon Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin yaptığı resimlerden oluşan sergi açılışıyla başladı. Programa Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Turgay Genç başta olmak üzere belediye bürokratları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Mersin'de katledilen Özgecan Aslan ve kadına yönelik şiddete dikkati çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Sosyal belediyeciliği ilke edinmiş belediye başkanı olarak en büyük sorumluluğum, önceliğim, kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünü kazandırmak için proje üretmektir. Belediyecilik sadece yol yapmak, altyapı yapmak, modern kentleşme için projeler üretmek değil, aynı zamanda bölgede yaşayanların sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak için böyle organizasyonların içinde olmaktır" diye konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şube Başkanı Nilüfer Deveci tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de ve Antalya da kadın haklarını korumaya devam edeceklerini belirtti. Sergi ve müzik dinletisinin ardından Amatör Kadınlar Tiyatrosu'ndan 'Kadınlar Devleti' adlı oyun sergilendi.

Yönetmenliğini Bülent Ünsür'ün yaptığı oyun ilgiyle izlenirken, tamamı kadın oyunculardan oluşan ekibin performansı ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda programda emeği geçenlere çiçek takdim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Döşemealtı'nda Kadınların Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement