Antalya, Isparta ve Burdur Güç Birliği'ne Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Antalya, Isparta ve Burdur Güç Birliği'ne Gidiyor

Antalya, Isparta ve Burdur Güç Birliği\'ne Gidiyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Başkan Yardımcıları Metin Çelik ve Salih Sarıkaya ile Genel Sekreter Nihal Demirgil, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Meclis Başkanı İzzet Bayar’ı ziyaret etti.

24.12.2015 15:16

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Başkan Yardımcıları Metin Çelik ve Salih Sarıkaya ile Genel Sekreter Nihal Demirgil, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Meclis Başkanı İzzet Bayar'ı ziyaret etti. Bölgesel işbirliği olanakları ve ekonomideki son gelişmelerin konuşulduğu görüşmede Rusya ile yaşanan sorunlar da gündeme geldi.

ÜÇ KENTE ORTAK OSB

Ziyarette, üç kenti içine alacak büyük bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili fikir alışverişi yapıldı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilere tahsis edilecek alan kalmadığını vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Isparta, Burdur ve Antalya üçgeninde bir ortak Organize Sanayi Bölgesi kurmayı başarabilirsek, bölgeye yapabileceğimiz en büyük katkılardan birini yapmış oluruz. Antalya OSB'de tahsis edilecek, büyüyecek alan kalmadı. Gelecekte sanayi yatırımlarının çevredeki illere kayması kaçınılmaz. İlk gidilecek yer Burdur ve Isparta. Üç ilin de kullanacağı bir Organize Sanayi Bölgesi, bölge ekonomisine büyük katkı yapar" dedi.

Üç ilin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda örnek bir işbirliği sergilediğine dikkat çeken Başkan Davut Çetin, bunun kurulacak bir Organize Sanayi Bölgesi ile de taçlandırılabileceğini söyledi.

Başkan Çetin, ATSO'nun öncülüğünde Korkuteli'de Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulumu için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ortak Organize Sanayi Bölgesi fikrine sıcak baktıklarını ifade ederek, Burdur Ağlasun'da söz konusu OSB için mevcut arazinin bulunduğunu kaydetti.

YENİ PAZARLARA AÇILMA ŞARTI

Rusya'daki ticaret ve sanayi odalarına mektup yazarak işbirliği çağrısında bulunduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Turizmde ve tarımda en büyük pazarımız Rusya. Dolayısıyla yaşanan sorundan en fazla Antalya etkilenecek. Sıkıntının esas etkilerini 2016 yılında göreceğiz. Rusya ile ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladık. Kötümser olmamaya çalışıyoruz" dedi.

Başkan Davut Çetin yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini kaydederek, "Halk arasındaki deyimle Antalya olarak bugüne kadar yumurtaları tek sepete koyduk ve başta Rusya olmak üzere bazı pazarları yeterli gördük ve fazla bağımlı hale geldik. Bu kriz pazar çeşitlendirmenin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi" ifadesini kullandı.

Bakanlıkların desteklerini açıkladığını, bu desteklerin orta ve uzun vadede de olumlu etkilerinin olması için tarımda ve turizmde mutlaka yeni pazarlara açılmak gerektiğini vurgulayan Başkan Davut Çetin, "ATSO olarak Ekonomi Bakanlığı'nın teşviğiyle bir süredir tarım, gıda ve inşaat sektörlerine yönelik URGE Kümelenme Projeleri ile firmalarımızı yurt dışı pazarlara açıyoruz. Şimdi hedefimiz yurt dışında hedef ülkelerde daha etkin tanıtım yapmak ve bunu devlet desteği ile ofislerle yapmak. Yurt dışındaki ticaret ateşeliklerimizle görüşmeler yaptık. Ekonomi Bakanlığı belli oranlarda kira ve tanıtım desteği veriyor. ATSO olarak bir fizibilite çalışması yapıyoruz. Tarımdan sanayiye gıdadan inşaata tüm ürünlerimizi tanıtabileceğimiz bu ofislerin sadece Antalya'ya değil, tüm bölgeye faydasının olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, Antalya, Isparta, Burdur illerinin ekonomik ve kültürel anlamda birbirine çok bağlı olduğunu vurgulayarak, "Antalya'nın etkilendiği her olaydan Isparta olarak biz de etkileniyoruz. Rusya ile yaşananlar sadece Antalya'yı değil tüm bölgeyi etkiliyor. Biz ITSO olarak her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız" dedi.

Başdeğirmen, EXPO 2016 organizasyonunu çok önemsediklerini ifade ederek, Isparta'nın da EXPO içinde yer almasını ve katkı sunmak istediklerini kaydetti. Başdeğirmen, "EXPO 2016 bölgemizi ilgilendiren büyük bir yatırım. 50'ye yakın ülkeden insanlar gelecek. Biz de Antalya'ya 1 saat uzaklıktaki illerden biri olarak EXPO 2016 ile ilgili çalışmalardan istifade etmek istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Isparta'da önümüzdeki günlerde BAKA desteğiyle Ekonomi Kampüsü'nün temelini atacaklarını belirten Başkan Başdeğirmen, aynı zamanda BAKA Yönetim Kurulu Üyesi olan ATSO Başkanı Davut Çetin'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya, Isparta ve Burdur Güç Birliği'ne Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement