Antalya Türsab Akdeniz'de Seçimsiz Atama Krizi - Son Dakika
Güncel

Antalya Türsab Akdeniz'de Seçimsiz Atama Krizi

Antalya Türsab Akdeniz\'de Seçimsiz Atama Krizi

Türsab Akdeniz'de seçimsiz atama kriziTÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) üye bir grup acenta yetkilisi, TÜRSAB yönetimince Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı'na seçim yapılmadan yapılan atamaya tepki gösterdi.

02.06.2016 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türsab Akdeniz'de seçimsiz atama krizi

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) üye bir grup acenta yetkilisi, TÜRSAB yönetimince Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı'na seçim yapılmadan yapılan atamaya tepki gösterdi.

1290 seyahat acentasının faaliyet gösterdiği Antalya'da Kumluca, Kemer, Serik, Manavgat ve Alanya'daki bir grup seyahat acentası sahip ve yöneticisi ile bu alandaki meslek örgütlerinin temsilcileri, Kaleiçi Puding Marina Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Grup adına Tatilay Turizm Seyahat Acentası sahibi Nezih Hamamcıoğlu açıklamada bulundu.

Hamamcıoğlu, turizm sektörünün içinde bulunduğu yoğun ve sıkıntılı süreçte ehil ellerde olmadığını öne sürdüğü TÜRSAB'ın bu sıkıntıları çözmek yerine, daha da çözümsüz hale getirme çabası içine girdiğini söyledi. Isparta, Burdur ve Antalya'yı kapsayan Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu'nun TÜRSAB'ın yönetmeliğinde belirtilen kıstaslara uymayan üyeler tarafından temsil edildiğini belirten Hamamcıoğlu, 'Bu durum birlik merkezimize iletilmesine karşın herhangi bir istifa veya birlik merkezi tarafından mevcut bölgesel yürütme kurulu üyelerinin görevlerinden azledilmemiş olması Antalya genelindeki seyahat acentalarını rahatsız etmektedir" dedi.

TÜRSAB Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Egemen'in, TÜRSAB'da Has-El Turizm Seyahat Acentası'nı temsilen başkan sıfatıyla bulunduğunu kaydeden Hamamcıoğlu, şöyle konuştu: "İlgili yönetmeliğimizin 8'inci maddesinde 'Bölgesel Kurul'da seyahat acentalarının merkez ve şubeleri imzaya yetkili sahip, müdür veya ortak tarafından temsil edilir' denmesine rağmen Mustafa Egemen'in şirketinde ne ortak ne de sorumlu müdür olarak görev almadığını ve şirketleri ve acenteleriyle hiçbir bağlantısının olmadığını belgeleriyle sunmuşlardır. Ayrıca Bölgesel Yürütme Kurulu'nda üye yürütme kurulu üyesi olarak görev yapan diğer sekiz üyeden dördünün temsil ettikleri seyahat acentalarında profesyonel yönetici oldukları, şirketlerinde herhangi bir ortaklıkları olmadığı gibi şirketlerin sorumlu müdür veya temsil ve imza yetkilerinin de olmadığı tespit edilmiştir."

TÜRSAB genel kurulunu takip eden 2 ay içinde Bölgesel Yürütme Kurulu seçimleri yapılması gerekirken turizmin başkenti Antalya'da seçimsiz atama yapılmasını eleştiren Hamamcıoğlu, 34 acentanın olduğu Yalova'da bile seçim yapıldığını kaydetti. Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu'nu istifaya davet eden Hamamcıoğlu, Akdeniz, Manavgat ve Alanya bölgesel yürütme kurullarının seçimlerinin yapılmasını talep etti. Hamamcıoğlu, usulsüz uygulamaların iptalleri için de yargıya başvurduklarını dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Türsab Akdeniz'de Seçimsiz Atama Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement