Antep Fıstığı Üreticisi Mağdur Edilmeyecek - Son Dakika
Güncel

Antep Fıstığı Üreticisi Mağdur Edilmeyecek

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: "Üreticimizin mağdur olmaması için ilgili Bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda denetim ve kontroller artırıldı"

06.01.2015 16:40

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Antep fıstığı üreticilerinin mağdur olmaması için ilgili Bakanlıklar nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda denetim ve kontrollerin artırıldığını bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Antep fıstığı üretiminde dünyada üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Antep fıstığının, aroması ile ABD ve İran'da üretilen fıstıklardan daha kaliteli ve daha lezzetli olduğunu vurgulayan Erdoğan, rekolte ve ihracat rakamlarına bakıldığında ithalata gerek olmadığını aktardı.

Çeşitli yollarla ülkeye sokulan fıstığın fiyatta spekülatif dalgalanmalara neden olduğuna işaret eden Erdoğan, "Üreticimizin mağdur olmaması için ilgili Bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda denetim ve kontroller artırıldı" ifadesinde bulundu.

Antep fıstığı yetiştiriciliğine olan ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Erdoğan, Gaziantep ekonomisinde de önemli bir paya sahip olan Antep fıstığının binlerce kişiye ekmek kapısı olduğunu kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antep Fıstığı Üreticisi Mağdur Edilmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement