Araban'da Tarihi İç Kale Cami Restorasyon Çalışması Başladı - Son Dakika
Yerel

Araban'da Tarihi İç Kale Cami Restorasyon Çalışması Başladı

Araban\'da Tarihi İç Kale Cami Restorasyon Çalışması Başladı

Gaziantep’in Araban ilçesinde Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camide restorasyon çalışması başlatıldı.

23.02.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Araban ilçesinde Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camide restorasyon çalışması başlatıldı.

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Özdemir ile birlikte ilçe merkezindeki tarihi Kale-i Zerrin üzerindeki tarihi İç Kale Camide başlatılan restorasyon çalışmasını yerinde inceleyip şirket yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın ilçe merkezinde bulunan ve ilçenin sembolü olan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camii'nde restorasyon çalışması başlatılması için Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Fonu'ndan 760 bin TL kaynak ayrılmasını sağladığını açıkladı.

İlçenin sembolü olan İç kale caminin daha önce yapılan restorasyonunda tarihi eserlerin ortaya çıktığını belirten Kasney, " Araban ilçe merkezi Kale Mahallesi'nde bulunan ve aynı zamanda da ilçenin sembolü olan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Cami'nin iç ve çevresinde 2010 yılında başlatılan restorasyon öncesi temizlik ve kazı çalışmalarında Eyyübiler dönemine ait sikkeler ve yapı ortaya çıkmıştı. İlçenin sembolü olan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki İç Kale Caminin tarihinin oldukça eski olduğunu ve ilçenin en önemli tarihi eserlerinden birisi olan camide bir an önce restorasyon çalışması başlatılıp geçmişte ilçenin tek camisi olarak ibadet yapılan camisinin uzun yıllar sonra yeniden ilçe ve bölge halkının hizmetine açmak için ilçe ve bölge halkının istediği restorasyon çalışması başlatılmıştır. AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın desteğiyle Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Fonu'ndan 760 bin TL kaynak ayrılarak başlatılan ödenek ile başlatılan restorasyon çalışması 5 ay sonunda tamamlanarak ilçe ve bölge halkının ibadetine ve inanç turizmine açılacağız"dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'da Tarihi İç Kale Cami Restorasyon Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement