Artvin Barajı ve Hes Projesi'nde Su Tutulmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

Artvin Barajı ve Hes Projesi'nde Su Tutulmaya Başlandı

Artvin Barajı ve Hes Projesi\'nde Su Tutulmaya Başlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi’nde su tutma işlemine başlandı.

22.10.2015 11:14

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemine başlandı.

Artvin Barajı ve HES Projesi, Türkiye'nin kuzeydoğu bölgesinde Çoruh Nehri üzerinde Orta Çoruh Havzası'nda bulunuyor. Çoruh Nehri projeleri kapsamında Artvin Barajı ve HES Projesi dışında Borçka, Muratlı, Deriner, Yusufeli Barajı ve HES projeleri de bulunuyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "DSİ tarafından tesis edilen projenin tamamlanması ile Artvin Barajı rezervuarında su tutma işlemine başlandı. Artvin Barajı'nın da içinde yer aldığı Çoruh'un 5 altın gerdanlığı bölgeye hayat vermeye ve yöre halkını kalkındırmaya hızla devam ediyor" dedi.

Talvegden 135 metre, temelden 180 metre yüksekliğindeki beton ağırlık tipindeki baraj 2 üniteden oluşuyor. Artvin Barajı ve HES Projesi'nin 332 MW (2x166 MW) kurulu gücü ile ortalama yıllık 1 milyar 26 bin kilowatt.saat enerji üretilmesi hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artvin Barajı ve Hes Projesi'nde Su Tutulmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement