Ata Yurttan Ana Yurda Sevgi Dili" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Ata Yurttan Ana Yurda Sevgi Dili" Etkinliği

Avrasya Yerel Yönetimler Birliğince düzenlenen programda, semazen kız çocuklarına sertifika verildi.

25.06.2014 22:54

Avrasya Yerel Yönetimler Birliğince düzenlenen "Ata Yurttan Ana Yurda Sevgi Dili" etkinliği kapsamında, semazen kız çocuklarına törenle sertifikaları verildi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz, etkinliğin açılışında, cumhuriyet tarihinde ilk defa, kız çocuklarından oluşan bir semazen grubuna resmi olarak sertifika verildiğini söyledi.

Cengiz, "Ata yurdu Moğolistan'ın ezgileri ve halk dansları, ana yurdumuzun da semazenleri gönül birliğimizi pekiştirdi" ifadesini kullandı.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da Türk medeniyetinde semanın çok büyük anlam taşıdığını ifade etti. Semanın sadece tören olmadığını dile getiren Kılıç, aynı zamanda Allah'a yaklaşmak gibi bir anlam da taşıdığını anlattı.

Kılıç, semazen grubunun 13-14 yaşındaki kızlardan oluştuğunu anımsatarak, "Maneviyatı yükseltmek bir milletin en önemli sermayesidir ve tam da bu yaşlarda başlar. Medeniyeti, sevgiyi, şefkati yaşatanlar kadınlardır. Bunu tam sahiplerine teslim etmişler" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Moğol kardeşleriyle bir araya gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, Hasan Cengiz ve ekibini tebrik etti.

Geleneksel Moğolistan danslarıyla devam eden törende, Türkiye'nin ilk sertifikalı kız çocukları semazen grubu sema yaptı. Bu arada gruptan bir kız çocuğu da izleyenlere Mevlana'yı anlattı.

Ardından semazen ekibine sertifikaları verildi. Etkinlik, erkek semazen grubunun gösterisiyle son buldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ata Yurttan Ana Yurda Sevgi Dili' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement