Atakum Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Bekir Şişman - Son Dakika
Yerel

Atakum Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Bekir Şişman

Atakum Kent Konseyi\'nin Yeni Başkanı Bekir Şişman

Atakum Kent Konseyi Genel Kurulu'nda OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, başkan seçildi.

26.06.2014 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Kent Konseyi Genel Kurulu'nda OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, başkan seçildi.

Atakum Kent Konseyi'nin yeni genel kurulu Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Mehmet Arslan'ın yaptığı genel kurulda konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, önceki genel kurulun ertelenmesini, aksi takdirde tanımayacaklarını söylediklerini ancak kurulun yapıldığını hatırlattı. Başkan Taşçı, "Göreve gelen belediye başkanı üç ay içerisinde yeni kent konseyini belirler. Ancak önceki dönemde görev yapan kent konseyi yönetimi buna rağmen genel kurula gitti. Biz o genel kurulda, seçimin ertelenmesini talep ettik. Ancak kabul etmediler. Biz kendilerine yaptıkları işin hukuksuz ve usulsüz olduğunu söyledik. Bu konu ile ilgili genel kurulu yapmaları halinde kendilerini tanımayacağımızı söyledik. Ama buna rağmen genel kurulu yaptılar. Bu konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün hukuk işleri ile görüştük. Bize kent konseyinin görev süresi ve nasıl seçilir bununla ilgili yazılar gönderdiler. Gönderilen o yazılarda, kent konseyinin görev süresinin mahalli seçimler sonrası sona ereceği yazıyor. Yani itirazlarımıza rağmen genel kurul yapan konseyin görev süresi seçim sonrası sona ermişti. Göreve gelen kent konseyi ise hukuksuz ve usulsüzdür. Kent konseyi göreve gelen belediye başkanı tarafından yapılacak genel kurul çağrısı ile seçime gider. Ama bunu böyle yapmadılar. Oldubittilerle bir yere varamazsınız. Neticede hukuk var. Hukuk burada son sözü söyledi. Atakum'da bu genel kurul öncesinde yapılan kent konseyi genel kurulu hukuksuzdur, usulsüzdür" dedi.

Başkan Taşçı'nın konuşmasından sonra OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman'ın listesi divana sunuldu. Tek aday olmasından dolayı seçim açık oylama ile yapıldı.

Oylama sonrası Atakum Kent Konseyi'nin yeni başkanı seçilen OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, teşekkür konuşmasından sonra oluşturduğu yönetim listesini tanıttı.

Atakum Kent Konseyi Başkanı Bekir Şişman'ın listesinde şu isimler yer aldı: Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Yrd. Doç. Yakup Poyraz, Hilal Memiş, Kenan Kaygusuz, Av. Recep Bilecik, Olcay İnanç, Recep Aktaş, Yılmaz Taşova, Yrd. Doç. Hatice Kumcağız ve Orhan Elibol.

MURAT ERKAN'DAN AÇIKLAMA

Kongre ile ilgili açıklama yapan ve kendi kongrelerinin iptal edildiğine dair bir yargı kararı olmadığını belirten Dr. Murat Erkan, "Bu ifadeler mahkeme kararı değil, tamamen İshak Taşçı'nın kendi görüşüdür. Bu görüşü ifade edebilir ama Atakum Kent Konseyi ve yönetim kurulu bellidir. Bugün yapılan Atakum Kent Konseyi Genel Kurulu değil, İshak Taşçı'nın kendi toplantısıdır. Burada bir Konseyi çıkarmaya çalışmaktadır. Bu toplantıyla ilgili yönetim kurulu olarak toplanacağız ve konuşacağız ve gerekirse yargıya gideceğiz. Bu işler bu kadar ucuz değil. Biz ondan randevu istedik, vermedi. Atakum'a yazık. İl Başkanı Fuat Köktaş'a şikayet ediyorum. AK Parti'nin vizyonuna ve misyonuna yakışmıyor. Hiç bir AK Parti'li bir başkan böyle etik olmadan davranmıyor" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Bekir Şişman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement