Atalay Filiz'e Soruldu: Başka Kimseyi Öldürdün mü? - Son Dakika
Güncel

Atalay Filiz'e Soruldu: Başka Kimseyi Öldürdün mü?

3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz bugün İzmir'de bir minibüste yakalandı. Filiz, emniyetteki sorgusunda "Başka kişiyi öldürdün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtını vermiş.

12.06.2016 15:55  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polisin haftalardır peşinde olduğu 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz, bugün saat 07.30 sıralarında İzmir'in Menderes ilçesinde bir minibüste yakalandı. İzmir'de yakalanan İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in, Menderes ilçesine bağlı sahil beldesi Özdere Mahallesi'nde ormanlık alanda saklandığı dönemde, doğadan bulduğu yiyeceklerle iaşesini sağladığı, kurbağa yediğini anlattığı öğrenildi. Atalay Filiz, ifadesini avukat temin edildiğinde vereceğini söyledi. Filiz'in kendisine yöneltilen "Bu üç kişiden başka kimseyi öldürdün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği, kayıp olan başka insanlarla bir ilgisinin olmadığını belirttiği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "25 liranın hesabını yapmasını şunu gösteriyor uzun süre kaçacağını belli ediyor. Yunan adalarını hiç düşünmemiş. Çok zeki, görünüş itibariyle pişmanlık görüntüsü görmedim" dedi. Atalay Filiz, uzun süreli kaçmayı planlamış. Bavullarında eşyalar ve kitapları olduğu, yük yapınca attığı ortaya çıktı.

ÜZERİNDEN ÇIKAN BİNLERCE LİRAYI ÇALIŞARAK KAZANMIŞ!

Atalay Filiz, üzerinden çıkan 10 bin TL ile 3500 euroyu da, daha önce günde 16-17 saat boyunca, birkaç işte çalışarak kendisinin kazandığını söyledi.


İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Atalay Filiz, İzmir'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Filiz'in karayoluyla İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.

Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz, günler sonra yakalandı.

İşte kritik detaylar:

İHBAR GELDİ

Zanlı Atalay Filiz için bugün saat 07.30 sıralarında Gümüldür minibüsünden polise ihbarda bulunuldu. Ancak ihbarın hemen ardından bunu anlayan Atalay Filiz, minibüsten inip başka bir minibüse bindi. Aynı vatandaş yeniden Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp Atalay Filiz'in bindiği minibüsün plakasını ve hangi hatta çalıştığı bilgisini polisle paylaştı. Polis hemen Menderes- Gümüldür arasındaki karayolu üzerinde kontrol noktaları oluşturdu.


DİRENÇ GÖSTERMEDİ

Minibüs, Menderes ilçe merkezine geldiği sırada etrafta sıkı önlem alan polisler tarafından durduruldu. Atalay Filiz, herhangi bir direnç gösteremeden minibüsten indirildi. Filiz'in üzerinde bir sırt çantası vardı ve polise önce sahte kimliğini gösterdi, ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadı. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çantası incelendiğinde çıkan kimliklerden Atalay Filiz olduğu tespit edildi.

İSTANBUL'DAKİ CİNAYETTEN 2 GÜN SONRA İZMİR'E GELDİ

Atalay Filiz, İstanbul'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçi'yi öldürdükten sonra 29 Mayıs'ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir'e geldi. Aynı gün Buca'da girdiği internet hizmeti de veren kafeteryada 4 saat kalıp gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti'ndeki evi buldu. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti'ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi.


KURBAĞA VE BÖCEKLERİ YEDİ

Atalay Filiz, 30 Mayıs'ta Buca'da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs'ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes İlçesi'nin tatil yöresi Gümüldür'e gitti. Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı.

DAHA ÖNCE SAPIK SANILMIŞ

Filiz dün mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken vatandaşlar tarafından görüldü, 'sapık' olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.


YUNANİSTAN'I HİÇ DÜŞÜNMEMİŞ

Yunanistan'a kaçtığında yakalanarak iade edileceğini bildiğinden yurt dışına çıkma girişiminin hiç olmadığını, İstanbul'a dönmek üzere bugün İzmir'e gittiğini dile getiren Filiz'in annesini çok sevdiğini, fakat yaşanılan olaylar nedeniyle 3 yıldır kendisiyle görüşemediğini, koptuklarını söylediği, ayrıca günde 17 saat 2 ayrı işte çalıştığını, garsonluk ve bekçilik yaparak yanında ele geçirilen paraları kazandığını anlattığı öğrenildi.


'BAŞKA KİMSEYİ ÖLDÜRDÜN MÜ' DİYE SORULDU

Yakalanan Atalay Filiz, ifadesini avukat temin edildiğinde vereceğini söyledi. Filiz'in kendisine yöneltilen "Bu üç kişiden başka kimseyi öldürdün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği, kayıp olan başka insanlarla bir ilgisinin olmadığını belirttiği öğrenildi. Atalay Filiz, üzerinden çıkan paraları daha önce günde 16-17 saat boyunca, birkaç işte çalışarak kendisinin kazandığını söyledi.


KARAYOLUYLA İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasında işlemleri tamamlanan Atalay Filiz, sağlık kontrolünün ardından,İzmir'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Atalay Filiz'in karayoluyla İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.






Atalay Filiz\'e Soruldu: Başka Kimseyi Öldürdün mü?

Son Dakika Güncel Atalay Filiz'e Soruldu: Başka Kimseyi Öldürdün mü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • siwaslı: Atalay reyis işini bilir yakında kaçar cezaevinden görürsünüz 14 13 Yanıtla
    YALNIZ KURT: KAÇAR KAÇAR ANCAK ALTINDA KAÇIRIR CEZAEVİNDE ONU GÜZEL ŞEYLER BEKLİYOR 2 7
  • Cok Zor: Allah Hic Kimsenin Basina Boyle Bir Sey Vermesin.....Allah Seytana Firsat Vermesin 22 3 Yanıtla
  • toplum: ulan masum bi kadına nasıl kıydın allah belanı versin şimdi bizim için iftar senin içinde cehennem vakti 14 5 Yanıtla
  • Gıkgci: Sayısal da oynamiş manyak:) 15 0 Yanıtla
  • akenik: Seri katil arıyorsanız çözüm surecinde aponun önüne yatanlara bakın haainler 9 3 Yanıtla
  • duru: Adama bak banka gibi buladar okudun paran var niye öldürdün onlari yaktin kendini 7 1 Yanıtla
  • Enteresan: Adamda subay kimliği dahi çıkmış.. 3 2 Yanıtla
  • Gıkgci: İnci optik reklamı yapılmıs :)))) 5 0 Yanıtla
  • Asd: Ulan adamin fransa karti var neden yunanistani dusunsun direk fransaya gider 3 0 Yanıtla

Advertisement