Atalay: Tampon Bölge Korunmalı - Son Dakika
Güncel

Atalay: Tampon Bölge Korunmalı

Atalay: Tampon Bölge Korunmalı

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Polisevi'nde katıldığı Kırıkkale Güç Birliği Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tampon bölge korunmalı. Bölge uçuşa da yasak bölge. Bizim baştan beri tezimiz. Yani daha Suriyeliler Türkiye'ye gelmeye başladığı zaman biz bunu tez olarak savunduk" dedi.

25.09.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Polisevi'nde katıldığı Kırıkkale Güç Birliği Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tampon bölge korunmalı. Bölge uçuşa da yasak bölge. Bizim baştan beri tezimiz. Yani daha Suriyeliler Türkiye'ye gelmeye başladığı zaman biz bunu tez olarak savunduk" dedi.

Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda kendi stilinde, yine mert, dik duran, omurgalı, dürüst, eğip bükmeyen, doğruları söyleyen bir konuşma yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından kendi adına çok memnun olduğunu ve kendisini tebrik ettiğini belirten Atalay, BM platformunda bunları birilerinin daha fazla söylemesi gerektiğini söyledi. Atalay, "Cumhurbaşkanımız bir anlamda insanlığın vicdanı olarak konuşuyor, dünyadaki adaletsizliği vurguluyor. Bölgemizle ilgili önemli gerçekleri ortaya koyuyor" dedi. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyaya, samimi, berrak, namuslu, dürüst, açık bir çağrı yaptığını belirtirken, "Biz açık bir politika izliyoruz. İkiyüzlü bir politika izlemiyoruz. Çifte standartlar uygulamıyoruz. Her yerde adaletten yanayız" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ

Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin bir yönetmelik değişikliği olacağını, ancak henüz olmadığını ifade eden Atalay, "12 yıllık hükümetimizde bizim siyaset stratejimizin özü özgürlükçülüktür. Daha fazla özgürlük, toplumun taleplerini öne almak ve temel insan hakkı olan bu kıyafet konusunda mümkün olabildiğince toplumu rahatlatmak. Yani üniformalı yerler dışında insanlar istediği gibi giyinsin. Bunun değişik yerlerde adımları atılmıştı. Üniversiteler biz hükümete geldikten sonra belirli uygulamayla rahata kavuşmuştu. Kamuda yönetmelik değiştiği için istedikleri şekilde örtünme özgürlüğü gelmişti. Orada bazı alanlar var. Asker, polis gibi üniformalı alanlar dışında" dedi.

NORMALLEŞEN TÜRKİYE

Atalay, 28 Şubat süreci, öncesi ve sonrasında yaklaşık 15 yıl Türkiye'de üniversite öğrencisinin başörtüsünün tartışıldığını, üniversite önünden, kapılardan öğrencilerin geri çevrildiğini hatırlattı. Atalay, "Toplumda akıl almaz zulümler, acılar yaşandı. Şimdi son 10 yıla bakın üniversitelerde kıyafetle ilgili hiçbir tartışma yok. İsteyen öğretim görevlisi sakalını bırakıyor, isteyen öğrenci istediği gibi giyiniyor. Üniversite bu demek zaten. Bizim hükümetimizin genel özelliği, siyaset stratejimiz, temel paradigmamız, yanlışları kısıtlamaları, yasakları, tabuları, baskıları, zulümleri kaldırmak. Bunlar kalktığında toplum rahatlıyor. Normalleşen bir Türkiye. Normalleşen Türkiye'ye büyük oranda hamdolsun kavuştuk" dedi.

TAMPON BÖLGE

Tampon bölge tartışmalarına da değinen Beşir Atalay, uçuşa yasak bölgenin, kendilerinin baştan beri tezleri olduğunu belirtti. Suriyelilerin Türkiye'ye gelmeye başladığı zaman bunu tez olarak savunduklarını anımsatan Atalay, sebebinin Suriye sınırında, Suriye'nin kendi ülkesinde belirli bir tampon bölge olsun istediklerine söyledi.

Atalay, "Şimdi yeni durumda bu tartışılıyor. BM Güvenlik Konseyi'nin 15 Ağustos'ta verdiği bir karar var. Yani terör örgütü İŞİD konusu çıktıktan sonra. Orada ülkelere bu konuda daha esnek bir imkan tanıyor. Ama dün tekrar BM Güvenlik Konseyi'nde daha da ileri kararlar alındı. Şimdi o kararlar çerçevesinde ülkelerle görüşerek ki, Türkiye, ABD ile falan diğer uluslararası alanla görüşmelerini sürdürüyor. Bunun sağlanması yönünde biz çalışmaları sürdürüyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin dün aldığı karar, özellikle 7'nci maddesi önemli. Onları Türkiye olarak değerlendiriyoruz" dedi.

ABD'nin İŞİD'e karşı kuracağı koalisyonda Türkiye'nin olup olmayacağı yönündeki bir soruya Atalay, "İŞİD'e karşı tavırlarının belli olduğunu ve İŞİD' karşı ilk uyaran ülkelerden birisi olduklarını ifade etti. Atalay, "Birkaç günde ülkemize 150 bin insan geldi. Bunların ihtiyacını karşılamakla meşgulüz. Diğer boyutları ve konularla ilgili Türkiye üzerine düşen görevi yapacaktır" diye konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atalay: Tampon Bölge Korunmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement