Atama Bekleyen Öğretmenlerden Sofuoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Atama Bekleyen Öğretmenlerden Sofuoğlu'na Ziyaret

Atama Bekleyen Öğretmenlerden Sofuoğlu\'na Ziyaret

Atama bekleyen branş öğretmen adayları, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’nu ziyaret ederek, ek atama yapılması konusunda destek istedi.

15.02.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atama bekleyen branş öğretmen adayları, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu'nu ziyaret ederek, ek atama yapılması konusunda destek istedi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ile görüşen öğretmen adayları, KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen, kontenjanların az olması nedeniyle atanamama endişesi taşıdıklarını belirttiler. Öğretmen adayları, onca emek verip, masraf yaparak, ümit ve hayallerle okullarını bitirdiklerini ancak puan ve kontenjan engellerinden dolayı atanamadıklarını dile getirdiler. Bu duruma artık son verilmesini ve açık olan öğretmen ihtiyacı kadar atama yapılmasını istediklerini kaydeden öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen'den bu konuda destek beklediklerini ilettiler.

Öğretmen adaylarının talebini haklı bulduklarını belirten Sofuoğlu, "Öğretmen olmak amacıyla mezun olup bir türlü atanamayan öğretmen adaylarının atanma mücadelesi gittikçe drama dönüşüyor. Gelinen noktada, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, zaman kaybetmeden hem atama bekleyen öğretmen adaylarının ve ailelerinin mağduriyetini sonlandırma hem de yapılan hatayı tamir etme adına 2015 yılı içinde en az ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapmak suretiyle bu yöndeki beklentilere cevap vermelidir. Sendika olarak, atama bekleyen öğretmen adaylarımızın drama dönüşen mücadelelerinin istedikleri gibi sonuçlanmasını temenni ediyoruz, onların yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atama Bekleyen Öğretmenlerden Sofuoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement