Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) senatosu, İstanbul Atatürk Havalimanındaki terör saldırısını kınadı.

29.06.2016 15:55

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) senatosu, İstanbul Atatürk Havalimanındaki terör saldırısını kınadı.

YYÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Vahşi katliamı, tüm terör saldırılarını, teröre yardım ve yataklık edenleri, teröre kucak açanları nefretle ve şiddetle kınıyoruz." denildi.

Saldırının bir kez daha bütün insanlığı tehdit ettiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör, ülke, din, ırk, millet, sivil, asker, çoluk çocuk, genç yaşlı ayrımı yapmaksızın küresel bir kurşun gibi dünyanın dört bir tarafında patlamaktadır. Bir gün Amerika'da, bir gün Fransa'da, bir gün Irak'ta, bir gün Brüksel'de patlayan canlı bombaların veya herhangi bir terör eyleminin nerede ve ne zaman karşımıza çıkacağını artık kestirmek zordur. Canlı bombaları veya terörist eylemleri sadece Türkiye'nin veya Orta Doğu'nun meselesi olarak görenler büyük bir yanılgı içinde olduklarını idrak etmeye başlamışlardır. Terör artık küresel bir sorundur ve belli bir yere münhasır değildir. Bu vesile ile tüm devletler teröre karşı ittifak ederek ortak bir akıl yürütmek ve çözüm üretmek zorundadırlar. Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen bu ve diğer tüm terör eylemlerine bütün dünya yekvücut olarak karşı durmalı, 'senin veya benim teröristim' gibi insanlığın, aklın ve mantığın asla kabul edemeyeceği çıkarcı, pragmatik tutum ve davranışlardan derhal vaz geçilmelidir. Terör artık kürsel bir sorundur ve bir bumerang gibi ona vesile olan veya terörden fayda umanları günü geldiğinde vurmaktan kaçınmamaktadır."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yıllardır bütün terör eylemlerine karşı hür türlü direnç ve dirayeti göstererek yok etme noktasında kararı duruşundan vazgeçmediğinin belirtildiği açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok yetkili ağızdan dünyayı teröre karşı ortak hareket etme noktasında sürekli uyarmıştır. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve yurttaşları olarak birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, asla ümitsizliğe kapılmadan, kardeşlik ve yurttaşlık bilincini kaybetmeden dün olduğu gibi bugün de tüm terörist eylemlere karşı direnmeye ve bütün terörist eylemleri şiddetle ve nefretle kınamaya devam edeceğiz. Ancak dünya artık Türkiye'ye kulak vermelidir. Teröre karşı birlik olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement