Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

Bitlis'teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

01.07.2016 15:32

Bitlis'teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzur, kardeşlik ve barış ayı ramazanı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan, İstanbul ve Diyarbakır'daki hain terör odaklarının saldırıları kınadı.

Saldırılarda hayatını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet dileyen Durak, şunları ifade etti:

"Milletimizin başı sağ olsun. Terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır. Türkiye'nin geleceğini hedef alan, ülkemizi içe hapsetmeye çalışan küresel şebekelere karşı gün birlik olma günüdür. Bu birlik milletin, ümmetin en büyük güvencesi, kirli küresel yapıların ve taşeronlarının ise yenilgi habercisidir. Türkiye'nin aydınlık gelecek yolculuğunu engellemek isteyen terör örgütlerine karşı milletin cevabı ortaktır. Gün yüreklerimizi birliğe, bileklerimizi dirliğe zimmetleme günüdür. Birliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz, küresel hesapları bozacağız, terörü el birliğiyle bitireceğiz. Dün olduğu gibi bugün de kanlı oyunu ve kirli senaryoyu bozacağız. İnanıyoruz ki terörü, terörün vahşi üst aklını, terörün finansörlerini, terörden medet umanları birlikte alt edeceğiz."

Daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceklerini dile getiren Durak, tek yürek olarak, ülkenin huzuruna ve istikrarına derin operasyon girişiminde bulunan küresel güçlerin emellerini boşa çıkartacaklarını vurguladı.

Durak, "Büyük Memur-Sen ailesi olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını kınıyoruz. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Terör eylemini şiddetle kınıyoruz"

Bitlis İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Cengiz ise Türkiye'nin belini doğrulttuğunda bazı dış güçlerin sürekli bir güvenliksizlik ortamı oluşturmanın çabası içinde olduklarını söyledi.

Tabi ki Türkiye'nin her eylemin üstesinden geldiği gibi bu tür eylemlerin üstesinden de geleceğine inandıklarını kaydeden Cengiz, şöyle konuştu:

"Ortadoğu ve Ortaasya'da Türkiye'ye olumlu tepkiler var. Bu tür olaylar, pozitif, olumlu tepkileri ve havayı, dış güçlerin bozmak için oluşturduğu eylem planıdır. Çünkü Türkiye hem Ortaasya ve Ortadoğu'ya yavaş yavaş oturmaya başladı. Tabi malum çevrelerde bundan rahatsızlık duyuyor. 2 ay içinde Suudi Arabistan ve Kudüs'ü ziyaret ettik. O kadar Türkiye'ye ihtiyaç duyuyorlar ki bizleri gördüklerinde göz yaşlarını tutamadılar. Her defasında 'biz Türkiye'yi çok seviyoruz ve bu halkla olmaktan mutluyuz' diyorlardı. Bu da gösteriyor ki Türkiye'yi, ayak oyunlarıyla mevcut yerlerden, ülkelerden ve halkın gönlün koparmaya çalışıyorlar. Bu eylem ve ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz. Türkiye'de yapılan ter türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu eylemlerle ve masum insanları öldürerek, hiçbir yere varılamaz. Er geç akıttıkları kanda boğulacaklar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement