Atık Pil Toplama Yarışmasında Kazananların Ödülleri Törenle Verildi - Son Dakika
Güncel

Atık Pil Toplama Yarışmasında Kazananların Ödülleri Törenle Verildi

Balıkesir büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

09.06.2016 08:28  Güncelleme: 08:37

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından başlatılan kampanya süresi içerisinde 6 ayda toplam 111 bin adet (6 ton) atık pil toplandı. En çok atık pil toplayanlara laptop, tablet ve dijital fotoğraf makinesi gibi süper hediyeler verildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, "Temiz bir Balıkesir olsun istiyoruz" dedi.

BAŞKANDAN KÖMÜR UYARISI..
BAŞKAN UĞUR: "ÇALIŞMALARIMIZ GÜZEL VE YAŞANABİLİR BİR BALIKESİR İÇİN"

Balıkesir Çocuk Köyü'nde düzenlenen ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Av. Mehmet Birol Şahin ve İsmail Çoban ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ayşın Şirvancı, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Zerrin Ağyar, okul müdürleri, öğretmenler, ödül kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı. Buradaki törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, atık pil getirip doğanın kirlenmesini önleyen ve aynı zamanda ödül kazanan tüm öğrencileri tebrik etti, öğretmenlerini ve ailelerini de kutladı. Başkan Uğur, geçmişten emanet olarak aldıkları çevreyi sağlam bir çekilyde geleceğimiz olan çocuklara, gençlere teslim etmek istediklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak temiz bir Balıkesir istediklerini ve buna göre çalıştıklarını ifade etti. Çay Deresi Rekreasyon Alanının yapıldığı bölgedeki sınırda bulunan Bandırma Caddesi üzerindeki binalarda hala kaletesiz kömür yakıldığını ve havanın, doğanın, çevrenin kirletildiğini belirten Başkan Uğur, bu gibi binalarda artık kömür yakılmaması gerektiği hususunda uyarıda bulundu. Çevre Dairesi tarafından gerekli ikazların yapıldığını belirten Başkan Uğur, şöyle konuştu:

"Çevreyi biz geçmişten emanet aldık, geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize aldığımız emaneti sağlam olarak teslim etmek istiyoruz. Atık pillerin doğaya zararını önlemek ve atık pilleri geri kazanmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız tarafından bir kampanya düzenlendi. 6 ay içerisinde 111 bin adet atık pil toplandı. Biz istiyoruz ki çevremiz temiz olsun; havamız, suyumuz temiz olsun. Çalışmalarımız güzel ve yaşanabilir bir Balıkesir olması için. Balıkesir'de doğalgaz var fakat hala hava kirliliği oluyor, kalitesiz kömür yanıyor, hava kirleniyor. Şimdi Çay Deresini yapıyoruz, ama Çay Deresi sınırındaki Bandırma Cadesindeki apartmanlar hala kalitesiz kömür yakmaya devam ederse, insanlarımız burada spor alanları olacak, yürüyüş yolları olacak. İnsanlar burada yürürken temiz havayı soluyacaklar. Çevre Dairemiz bu konuda ikazlarını yapıyor. Temiz bir Balıkesir olsun istiyoruz."

ATIK YAĞLAR ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILACAK

Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, ödül töreninde yaptığı konuşmasında atık yağlarla ilgili konuya da dikkat çekti ve bununla ilgili hassasiyetini dile getirdi. Atık yağların ekonomiye kazandırılmasının şart olduğunu kaydeden başkan Uğur, "Atık yağlarıı arıtmak çok zor ve masraflı. Sağlık açısından, çevre ve ülke ekonomisi açısından zararlı. Cari açığa etki ediyor. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak atık yağlarla ilgili de yaptığımız çalışmalar var. Çevremizi temiz tutmak için evsel atıkları ayrıştırarak geri dönüşüm sağlayalım istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde yaş çöp bir tarafa diğer materyaller ayrı tarafa atılıyor, ayrıştırılıyor. Maalesef bizde bütün çöpler bir tarafa atıldığı için ayrıştırma olmayınca bu ekonomiye zarar veriyor. İnşallah çocuklarımız daha temiz bir Balıkesir'de yaşayacaklar, eğitimlerini de ona göre alıyorlar. Ben, çocuklarımıza, öğretmenlere, ailelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

6 AYDA 6 TON ATIK PİL TOPLANDI..
ATIK PİL GETİRENLER EN GÜZEL ÖDÜLLERİ ALDILAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nca, atık pillerin doğadaki zararlarını önlemek, atık pilleri geri kazanabilmek amacıyla 12 Ekim 2015 – 29 Nisan 2016 tarihleri arasında Ödüllü Atık Pil Yarışması düzenlendi. 6 ay içerisinde 111.000 adet atık pil (6 ton) toplanarak TAP (Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği)'a teslim edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, beraberinde AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediye Meçlis Üyeleri Mehmet Birol Şahin ve İsmail Çoban olduğu halde atık pilleri toplayarak ödül kazanan vatandaşlara 26 adet Laptop, 13 adet Tablet, 13 adet Fotoğraf Makinası, 37 adet Spor Seti (futbol, voleybol, basketbol), 20 adet Satranç Takımı, 120 adet Çocuk Köyü Bileti, 160 adet Kumbara ve Eğitici Oyunu verdi.

YENİ KAMPANYA DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yeni dönemde tekrar bir atık pil toplama kampanyası daha düzenleneceğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde yeni atık pil toplama kampanyası ve ödüllerinin ilan edileceği bildirildi. Sonuçlanan ve ödülleri dağıtılan kampayada; 50 adet atık pile Kumbara + Eğitici oyun (160 kişiye teslim edildi), 100 adet atık pile Çocuk Köyü Bileti (120 kişiye verildi), 300 adet atık pile Satranç Takımı (20 kişiye verildi), 500 adet atık pile Spor Seti (37 kişiye verildi), 1000 adet atık pile Fotoğraf Makinası (13 kişiye teslim edildi), 1500 adet atık pile Tablet (13 kişiye teslim edildi) ve 2000 adet atık pile Laptop (26 kişiye teslim edildi) hediyeleri ödül olarak dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atık Pil Toplama Yarışmasında Kazananların Ödülleri Törenle Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement