Atso Başkanı Budak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Atso Başkanı Budak Açıklaması

Atso Başkanı Budak Açıklaması

"UMEM Beceri 10 Projesi eğitimlerine katılan yaklaşık bin kursiyerin yüzde 90'ı, ATSO üyesi firmalarda istihdam edildi"

11.07.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında Antalya'da 65 konuda kurs açtıklarını gençleri meslek sahibi yaptıklarını bildirdi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen "UMEM Beceri 10 Projesi" kapsamında, Kumluca ve Finike'de işsizlik sıkıntısını ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Projenin yalnızca Antalya'da değil tüm ilçelerde de devam ettiğini kaydeden Budak, haziran ayında imzalanan yeni protokolle daha çok insanın iş imkanlarından yararlanmasının sağlanacağını belirtti. Budak, yenilenen protokolle Türkiye'nin tamamında bulunan meslek liselerinde, üniversitelerde, TOBB'a bağlı oda ve borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılacağına değindi.

Projenin gençlere meslek ve iş kazandırmasının yanı sıra işverenlere de önemli avantaj sağladığını vurgulayan Başkan Budak, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar da önemli teşviklerden faydalanıyorlar. UMEM Beceri 10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler meslek edinirken, teorik ve işbaşı eğitimi süresince ise günlük 25 lira harçlık alacak. Ayrıca kursiyerlere kurs süresince genel sağlık sigortası yapılacak. Proje kapsamında bugüne kadar Antalya'da 65 konuda kurs açtık ve gençlerimizi meslek sahibi yaptık. Bu eğitimlere katılan yaklaşık bin kursiyerin, yüzde 90'ı ATSO üyesi firmalarda istihdam edildi." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atso Başkanı Budak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement