Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sığınmacı krizi konusunda Avrupa'nın Türkiye ile daha sıkı işbirliği içinde olması gerektiğini belirterek, "Sığınmacıların mümkün olduğu sürece Türkiye'de ağırlanması gerekiyor.

07.10.2015 18:00

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sığınmacı krizi konusunda Avrupa'nın Türkiye ile daha sıkı işbirliği içinde olması gerektiğini belirterek, "Sığınmacıların mümkün olduğu sürece Türkiye'de ağırlanması gerekiyor. Türkiye'nin bize yardım etmesini istiyorsak biz de ona yardım etmeliyiz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'le Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu'na (AP) ziyaret gerçekleştiren Hollande, genel kurulda konuşma yaptı.

Avrupa'nın Ortadoğu ve Afrika'daki krizin sonuçlarını kestiremediğini ve sığınmacı krizini ön görmekte geciktiğini söyleyen Hollande, "Avrupa bir dizi krizle karşı karşıya. Bunlar finansal, sosyal ve şimdi de gelen sığınmacı akınıyla insani bir kriz niteliği taşıyor" diye konuştu.

Avrupa'nın değerlerini korumakta daha etkili olması gerektiğini vurgulayan Hollande, "Dayanışma, sorumluluktan ayırt edilemez bir değerdir. Avrupa acil bir şekilde mülteci geleneğine uymak için organize olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara ve sığınmacılara yardım eden ülkelere karşı dayanışma içinde olmak gerektiğine dikkati çeken Hollande, "Türkiye ile daha sıkı işbirliği içinde olmalıyız. Konuya ilişkin yürüttüğümüz görüşmeleri kesin kurallara bağlamamız lazım. Sığınmacıların mümkün olduğu sürece Türkiye'de ağırlanması gerekiyor. Türkiye'nin bize yardım etmesini istiyorsak biz de ona yardım etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Hollande, Türkiye'ye yardım edilmediği takdirde sığınmacıların koşullarının iyileştirilemeyeceğini ve Avrupa'ya gelmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Ukrayna'daki kriz ve Avrupa'nın birçok ülkesinde düzenlenen terörist saldırıların bir güvenlik krizine de yol açtığına işaret eden Hollande, "Her krizde korkular ortaya çıkıyor. Korkuyla yaşamak lazım fakat korkunun hayata egemen olmaması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

" Suriye'deki kriz hepimizi ilgilendiriyor"

Suriye'de meydana gelebilecek olası bir "büyük savaş"tan kaçınmak gerektiğine dikkati çeken Hollande, "Bu dram hepimizi ilgilendiriyor. Suriye'deki krizin şiddetlenmesine izin verirsek, kendimiz de korunamaz duruma düşeriz" diye konuştu.

Hollande ayrıca Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed ile terör örgütü DAEŞ'e alternatif olan ve ülkenin geleceğine katkı sunabilecek herkesle siyasi bir gelecek kurulabileceğinin altını çizdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement