Aydın'da Ülkücüler Bayırbucak Türkmenlerine Destek Verdi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Ülkücüler Bayırbucak Türkmenlerine Destek Verdi

Aydın\'da Ülkücüler Bayırbucak Türkmenlerine Destek Verdi

Aydın Ülkü Ocakları, Suriye ordusunun Rusya savaş uçaklarının da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

21.11.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ülkü Ocakları, Suriye ordusunun Rusya savaş uçaklarının da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Aydın Ülkü Ocakları, Suriye ordusunun Rusya savaş uçaklarının da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar için tepki yürüyüşü düzenlendi. Aydın Kent Meydanı'nda toplanan ülkücüler, Adnan Menderes Bulvarı güzergahında yürüyerek yeniden meydanda toplandı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli ve Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran'ın da destek verdiği yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, "Suriye topraklarında yaşayan Bayırbucak Türkmenleri, Türklüğün kadim düşmanı olan Suriye rejimi ve Rusya güçlerinin bombardımanı altında varlık mücadelesi veriyor. Kadın, yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden herkes katliama tabi tutulmakta. Bizler Türk milliyetçileri olarak, ülkücü hareket olarak soydaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün Suriye'de zulüm gören soydaşlarımızın sesi olmaya, onlar için gerekirse ölmeye gerekirse de öldürmeye hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bu meselenin Türkiye'nin gündeminde kalmasını ve Türkiye'nin bu olaya el atmasını istiyoruz. Gecenin soğuğunda sırf soydaşlarımıza yapılan zulmü dile getirmek için buraya toplandık. Allah Türkmen soydaşlarımızın yardımcısı olsun. Şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Ülkücüler Bayırbucak Türkmenlerine Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement