Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın'da Açıldı

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın\'da Açıldı

32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, Aydın’da açılan sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

11.05.2016 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, Aydın'da açılan sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

24 Mayıs'a kadar açık kalacak olan serginin açılışında konuşan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Karikatür çok etkin bir sanat. Hepimizin hislerine uzun uzun anlatmadan tercüman olabiliyor" dedi.

32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 90 eser; İstanbul, Adana, Eskişehir, Ankara ve Muğla'dan sonra Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve davetliler katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Yarışmanın, Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlendiğini ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele aldığını belirterek, "Önümüzdeki hafta 33'üncüsü için jüri üyeleri belirlenecek olan yarışmaya bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı 2 bin 289 karikatür ile katıldı. Karikatür, çok etkin bir sanat. Hepimizin hislerine uzun uzun anlatmadan tercümen olabiliyor. Bir bakışta hatırda kalıyor. Bir bakıyorsunuz ve mesajı alıyorsunuz. Belki de bu yüzden etrafında bu kadar gürültü patırtı çıkıyor ama aynı zamanda ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi içinde barındırıyor. Birbirimize saygılı olmayı, birbirimizin düşüncelerine gülümseyerek paylaşamaya bizi teşvik ediyor" diye konuştu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, serginin ileriki yıllarda yine Aydın'da yapılmasını arzu ettiğini söyledi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi.

24 MAYIS'A KADAR AÇIK KALACAK

Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü Jalal Pirmarzabad'ın (İran) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alıyor. Toplam 90 karikatürün yer aldığı sergi, 24 Mayıs'a kadar gezilebilecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement